StoryEditorOCM
HranaNAUČITE KAKO

Događa li se i vama kad režete domaću tortu da vam se dio odlama i ‘gnjecavo‘ pada? Otkrivamo trikove s kojima ćete dobiti savršene kriške, ‘pale‘ i kod sira

Piše PSD
20. kolovoza 2021. - 12:01

Događa li se i vama kad režete domaću tortu od sira da vam se uvijek jedan dio odlama i "gnjecavo" pada?

Za rezanje kolača i torti poput cheescakea najbolje je upotrijebiti - zubni konac!

Odrežite zubni konac barem dvadeset cm dulje od promjera kolača ili mekanog sira, napnite ga između ruku i prijeđite preko namirnice koju želite rezati. I imat ćete savršene kriške.

Ako režete tortu ili kolač sa čokoladnom glazurom, najbolje je da zagrijete nož na plinskom štednjaku te onda prerežete tortu ili kolač. Bitno je nakon svakog reza obrisati nož kuhinjskim papirom. Za rezanje je potreban oštar, ali tanki nož, ni slučajno sa zadebljanjem.

Smrznuti kolači se bolje i urednije sijeku od kolača na sobnoj temperaturi,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 12:29