StoryEditorOCM
Hranatajna popularnog napitka

Dobru kavu naoko je lako skuhati, ali stručnjaci se s tim ne slažu. Kava je naravno najvažniji faktor, ali ljudi griješe pri izboru drugoga najvažnijeg sastojka

Piše PSD
14. prosinca 2021. - 13:39
Punog tijela, nježan s daškom vanilije, bobičastog voća ili cimeta: za prave ljubitelje kave, crni topli napitak nudi čitav niz aroma i doživljaja okusaDuje Klarić/Cropix

Ista igra svako jutro: kava se spaja s toplom vodom, kuha se na trenutak i završava u našoj šalici za kavu u drugom koraku - tako lako, tako dobro? Stručnjaci za kavu se baš i ne slažu.

Punog tijela, nježan s daškom vanilije, bobičastog voća ili cimeta: za prave ljubitelje kave, crni topli napitak nudi čitav niz aroma i doživljaja okusa. Ove arome su međuigra vrste kave, pečenja, mljevenja i kuhanja, piše Miss 7.

Međutim, postoji još jedan važan čimbenik koji je dugo bio podcijenjen. Voda! Zvuči tako banalno, ali kada se uzme u obzir da se šalica kave sastoji od oko 98 posto vode, utjecaj na okus nije nimalo iznenađujući.

Stupanj tvrdoće, kao i sadržaj kamenca te hranjivih tvari u korištenoj vodi iz slavine određuju kemijska svojstva i ot...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:37