Punog tijela, nježan s daškom vanilije, bobičastog voća ili cimeta: za prave ljubitelje kave, crni topli napitak nudi čitav niz aroma i doživljaja okusaDuje Klarić/Cropix
Ista igra svako jutro: kava se spaja s toplom vodom, kuha se na trenutak i završava u našoj šalici za kavu u drugom koraku - tako lako, tako dobro? Stručnjaci za kavu se baš i ne slažu.
Punog tijela, nježan s daškom vanilije, bobičastog voća ili cimeta: za prave ljubitelje kave, crni topli napitak nudi čitav niz aroma i doživljaja okusa. Ove arome su međuigra vrste kave, pečenja, mljevenja i kuhanja, piše Miss 7.
Međutim, postoji još jedan važan čimbenik koji je dugo bio podcijenjen. Voda! Zvuči tako banalno, ali kada se uzme u obzir da se šalica kave sastoji od oko 98 posto vode, utjecaj na okus nije nimalo iznenađujući.
Stupanj tvrdoće, kao i sadržaj kamenca te hranjivih tvari u korištenoj vodi iz slavine određuju kemijska svojstva i ot...