StoryEditorOCM
HranaNISTE ZNALI

Cijeli život pogrešno pripremate pire krumpir: poznati kuhar otkriva svoj recept, evo u kojim koracima ste griješili

Piše MOZAIK SD
15. veljače 2022. - 13:40

Nema tko ga ne voli. Ljubi se sa sarmama, mesom, točevima, pohanim mesom.... Pire krumpir je idealan prilog, ali samo kada ga se zna dobro napraviti. Istina je da ga većina ljudi krivo priprema.

Naime, kako piše portal Najžena, Taylor Florence, poznati kuhar, tvrdi da smo svi cijeli život na pogrešan način pripremali pire krumpir. Ovaj kuhar, inače zaposlen na poznatoj televiziji Food Network, kaže da krumpir prvenstveno kuhamo u potpuno pogrešnoj tekućini – vodi. Opran i oguljen krumpir treba skuhati u neutralnom kiselom vrhnju u kojem smo prethodno otopili maslac.

Ovo je njegov recept:

U lonac s neutralnim kiselim vrhnjem (oko 0,5 l) stavite oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Posolite ili dodajte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 23:41