StoryEditorOCM
Hranazeleni ponedjeljak

Chef Tonči Puljić otkriva kako skuhati savršen vegetarijanski rižot

Piše PSD.
14. rujna 2015. - 14:30
Rižot je jedno od onih sveprisutnih jela koje se čini lakim, gotovo svakodnevnim, a budući da može imati tisuću lica, istovremeno je i neiscrpno vrelo kreativnih mogućnosti.

Ipak, ma koliko djelovao jednostavan, rižot je zapravo jedan od testova na kojima padaju mnogi kuhari, bilo profesionalci, bilo amateri, jer njegova tajna leži baš u suptilnim finesama koje čine bitnu razliku.

Iako čovječanstvo na Dalekom istoku, gdje se ona smatrala darom bogova, poznaje rižu više od pet tisuća godina, nije u potpunosti poznato kada je točno nastalo ovo popularno kremasto jelo od riže, međutim njegov se nastanak definitivno vezuje uz sjevernu Italiju, odnosno Milano, a klasični recept za “Risotto alla Milanese” prvi put je zapisao slavni talijanski kuhar Felice Luraschi u njegovoj “Nuovo cu...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 11:21