Rižot je jedno od onih sveprisutnih jela koje se čini lakim, gotovo svakodnevnim, a budući da može imati tisuću lica, istovremeno je i neiscrpno vrelo kreativnih mogućnosti.
Ipak, ma koliko djelovao jednostavan, rižot je zapravo jedan od testova na kojima padaju mnogi kuhari, bilo profesionalci, bilo amateri, jer njegova tajna leži baš u suptilnim finesama koje čine bitnu razliku.
Iako čovječanstvo na Dalekom istoku, gdje se ona smatrala darom bogova, poznaje rižu više od pet tisuća godina, nije u potpunosti poznato kada je točno nastalo ovo popularno kremasto jelo od riže, međutim njegov se nastanak definitivno vezuje uz sjevernu Italiju, odnosno Milano, a klasični recept za “Risotto alla Milanese” prvi put je zapisao slavni talijanski kuhar Felice Luraschi u njegovoj “Nuovo cu...
Ipak, ma koliko djelovao jednostavan, rižot je zapravo jedan od testova na kojima padaju mnogi kuhari, bilo profesionalci, bilo amateri, jer njegova tajna leži baš u suptilnim finesama koje čine bitnu razliku.
Iako čovječanstvo na Dalekom istoku, gdje se ona smatrala darom bogova, poznaje rižu više od pet tisuća godina, nije u potpunosti poznato kada je točno nastalo ovo popularno kremasto jelo od riže, međutim njegov se nastanak definitivno vezuje uz sjevernu Italiju, odnosno Milano, a klasični recept za “Risotto alla Milanese” prvi put je zapisao slavni talijanski kuhar Felice Luraschi u njegovoj “Nuovo cu...