StoryEditorOCM
HranaZA PRSTE POLIZAT

Apsolutna kraljica stola: čokoladna torta sa šumskim voćem koja oduševljava! Evo recepta

Piše MOZAIK SD
13. kolovoza 2022. - 16:58

Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća iskoristite za slastice koje će vas oduševiti. Recept donosi Dobra hrana.

SASTOJCI:

6 jaja

220 g šećera

350 g tamne čokolade

75 g oštrog brašna

4 žlice kakao praha

4 žlice likera od trešnje

KREMA:

200 g mascarpone sira

150 g bijele čokolade

400 g jagoda

100 g malina

100 g kupina

POSIP:

krokant (uprženi komadići lješnjaka)

50 g narezane čokolade na komadiće

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite pleh. Pripremite biskvit tako da jaja miksate oko pet minuta dok ne postanu blijeda i kremasta. Zatim dodajte šećer pa nastavite miksati, a u međuvremenu otopite 200 g tamne čokolade koju ćete potom umiješati u smjesu s jajima. Lagano umiješajte i brašno i kakao prah pa sve zajedno pomiješajte, izlijte u namašten pleh i pecite oko 25 minuta. Zatim sve natopite likerom od trešanja. Mascarpone pomiješajte s otopljenom bijelom čokoladom pa je rasporedite po biskvitu. 50 g čokolade otopite i prelijte žlicom po torti. Poslažite voće, komadiće naribane čokolade i krokant.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 17:14