StoryEditorOCM
SportKAKO ‘IDE‘ TREĆA NL

Zadar prvi, Primorac peti, Vitez jedanaesti na ljestvici; "Uvijek su najgore utakmice kad dolazi malo lošiji protivnik!"

Piše Ivica GJERGJA
9. listopada 2022. - 10:52

Svi ljubitelji i pratitelji nogometni, a i oni koji to nisu jutros kada su otvorili novine na stranici Treće NL – Jug, „zablišćila“ ih je ljestvica te lige. Naime, na njoj je prvi Zadar sa 17 bodova „kolo“ vodi, sve sa tendencijom da tu ostane, na petom mjestu sa 13 bodova je Biogradski Primorac, dok nešto malo „šteka“ HV Posedarje sa 7 bodova. Pak svi oni koji će uzeti novine i njih će obradovati ova vijest o prvom mjestu Zadra. Rekli bi lijepo nema što.

Pa krenimo redom, još u petak je Primorac iz Biograda išo odigrati susret na jug Hrvatske u Dubrovnik i „ukrstiti koplja“ sa GOŠK Dubrovnikom 1919 na njihovu Lapadu. Tamo su dečki trenera Marka Moravčića odigrali dobu utakmicu u kojoj u njegovim redovima nije bilo slabog mjesta Istakli su se gotovo svi, a predvodnik je bio amaterski reprezentativac Luka Vodopija koji je i postigao zgoditak za veliku pobjedu. Primorci su se vratili doma pjevajući, zasluženo su trijumfirali i uvjereni da će u sljedećim kolima biti još bolji i dobrom igrom donositi pobjede. Evo što nam je kazao jedan od aktera igrač Primorca, Domagoj Babin.

- Već na samom otvaranja susreta u našoj igri osjetili smo dobre vibracije, odigrali maksimalno odgovorno, doslovno vezli terenom i kao plod već tada dobre igre pao je zgoditak u 10. minuti a strijelac je bio Vodopija. Nakon vodstva nismo stali dapače nastavili smo svoju igru, sačuvali svoju mrežu i zasluženo pobijedili i donijeli doma tri boda, što će nam uvjeren sam biti poticaj za još bolje igre i veći položaj na ljestvici.

Zadar je na svojim Stanovima dočekao Kamen, koji slovi kako dobro izbalansirana momčad, koja u svojim redovima ima niz dobrih igrača, a koji mogu igrati ili su igrali viši rang natjecanja. Nije Kamenu ni to pomoglo, jer su zadrani jurnuli kako osice, ofenzivno i već na samom otvaranju utakmice natjerali goste da skoro sebi zabiju auto gol. Iza toga nizale su se prigode, Banovića, Bubala i drugih aktera no gola nije bilo sve do 38 minute kada je pogodio mrežu Bubalo za vodstvo od 1:0. Nakon ovog zgoditka Kamen je „pukao“ slomili su ga domaćini zgoditkom kapetana Jure Jerbića, a posljednji pobjedonosni zgoditak za 3:0 postigao je najbolji igrač na susretu Ivan Bubalo u 70. minuti. Ovom pobjedom uzdigli su se igrači Zadra na prvo mjesto ljestvice. Evo što je rekao šef stručnog stožera Zadra, Želimir Terkeš.

- Uvijek su najgore utakmice kad dolazi malo lošiji protivnik i to na papiru. Nismo opušteno ušli u igru koliko je Kamen dosta gusto stajao u obrani, sa neka dva bloka, koja je teško bilo probiti. I onda smo ušli u neku nervozu, ali kad smo dali taj prvi pogodak, sve je bilo puno lakše. Bilo je sve korektno i zadovoljan sam. U srijedu nas već čeka nova utakmica, mislim da se nismo puno potrošili. Moram vidjeti o kakvoj se ozljedi radi kod Čurjurića.

Vitezovi su „pali“ u srazu sa Junakom iz Sinja koji je svoje dvije prigode iskoristio i to u razmaku od četiri minuta od 21. do 25. minute vodili 2:0 i tim rezultatom završili susret. Odnijeli su „junaci“ sva tri boda u Sinj, bili su sretniji i spretniji. Sigurno je da će trener HV Posedarja Josip Butić i njegov tima morati dosta toga još odraditi kako bi došli na igre od prošle godine. Uvjereni su svi da to vitez može.

24. svibanj 2024 00:52