StoryEditorOCM
SportTREĆA NL JUG

Zadar definitivno prvak – Oršulić: “Zahvala, igračima suradnicima, navijačima...“!

Piše M. K.
20. svibnja 2024. - 12:57

Nakon kompletno odigranog kola Treće NL-Jug jučer (nedjelja) gdje su Neretvanac i Zagora igrali 3:3, Zadar se može proglasiti prvakom ove lige. Naime i u osvrtu kola smo kazali da će Zadar nakon odigranog susreta s Vodicama 1:1 odgoditi proslavu prvaka jer nismo znali navedeni rezultat i sada drugoplasiranog na ljestvici.

Razlika između prvog i drugog na ljestvici je sada četiri boda (Zadar 68), Zagora (64), a još je ostalo odigrati jednu utakmicu koja ne može ništa promijeniti. Definitivno je Zadar najbolji, ostvario je najviše bodova, igračima i struci pripadaju sve čestitke i pohvale.

Analizirajući učinak struke i igrača može se reći da su nakon početnih kola imali tri poraza, no nakon toga su sve posložili u timu, te stvorili jednu homogenu radnu ekipu koja je donosila rezultate. U 19 odigranih susreta bili su bez poraza, a „šlag na tortu“ je pobjeda u Unešiću kada se „vagalo“ tko će od ove dvije momčadi Zadar ili Zagora biti najbolji. Zadrani su pobijedili na gostovanju i polučili respektabilan rezultat, u 29 kola ostvarili su 21 pobjedu, pet neodlučenih i tri poraza sa 68 osvojenih bodova kolo prije kraja natjecanja.

Igrači i struka su učinili svoje, prvi su, izborili su kvalifikacije, a što će Uprava učiniti to je na njima. Uostalom vidjet će se uskoro odnosno do 27. svibnja, kada se rješava žalba i donosi konačna odluka o licenci. Dakako da smo treneru Marinu Oršuliću čestitali na uspjehu i prvom mjestu, zahvalivši se kazao je:

- Kad smo kod zahvale moram odmah zahvaliti našim igračima na ostvarenom, bili su divni, s njima bih gdje god treba i vjerujte ne bi izgubio. Također zahvala na potpori mojim suradnicima u klubu i izvan njega, a dakako i našim vjernim navijačima koji su uz nas. NK Zagora je posebno poglavlje, oni su vukli nas, mi njih, dovoljan je podatak da su 12 kola u nizu neporaženi, no mi smo dokazali da smo bolji pobjedama i da nam je zasluženo pripalo prvo mjesto. Vjerujem da će Uprava sve učiniti da igramo kvalifikacije za ulazak u viši rang.

02. lipanj 2024 18:27