StoryEditorOCM
SportOSVRT NA UTAKMICE

Zadar prolongirao naslov prvaka bodom u Vodicama, Vitezovi preokrenuli za pobjedu u Mravincima, Primorac prekinuo niz od šest poraza!

Piše Ivica GJERGJA
19. svibnja 2024. - 17:54

U pretposljednjem kolu ovog natjecanja Zadar je na gostovanju kod Vodica odigrao neodlučeno 1:1, a strijelac za Zadra je bio Krešo Luetić, da bi domaćini poravnali u četvrtoj minuti sudačke nadoknade preko mladog Ante Pilipca. Na ovaj način, iako je trenutno pet bodova razlike između Zadra (68) i Zagore (63) uz utakmicu manje Zagore koju treba tek odigrati u Opuzenu, Zadar je produžio svoje promoviranje u prvaka za posljednje kolo u kojem će igrati sljedećeg vikenda na Stanovima sa Uskokom. Što se tiče susreta ispalo je da je Vodice na neki način „crna mačka“ Zadru, ne može Zadar do kompletnog plijena već dva susreta.

Naime, i u jesenjem dijelu u Zadru su Vodice odnijele bod s identičnih 1:1, pa se povijest ponovila. Zadar sam odlučuje o svojoj sudbini, svi privrženici ovog kluba uvjereni su da će u posljednjem kolu osvjetlati obraz svima, pobijediti i definitivno pokazati da su najbolji u ligi. Treba igračima i struci već i sada čestitati i dati maksimalnu potporu, jer su to zaslužili svojim igrama u dosadašnjem dijelu natjecanja. Sačekajmo sljedeći vikend i onda svi na Stanove te promovirati prvaka.

Vitezovi su nakon pobjede 2:1 nad Uskokom u Dugopolju u kojemu se igralo jer se igralište na Klisu renovira, zauzeli četvrto mjesto na ljestvici sa 47 bodova. Iako su domaćini imali vodstvo od 1:0, Vitezovi su smogli snage, angažmana i volje te preokrenuli rezultat u svoju korist i pjevajući otišli doma u Posedraje sa punim plijenom od tri nova boda. I prije susreta trener Viteza Ivan Šimurina je najavio da se idu boriti, da ne priznaje ništa nego ostati neporažen. Na kraju je uzeo tri boda, te na taj način nastavlja kontinuitet dobrih igara i pobjeda, te je stoga ovaj klub tako visoko na četvrtom mjestu. Kada je Šimurina uzimao "uzde" bilo je i nevjerice no radi se o odličnom poznavatelju trenerskog posla, igrači su ga slijedili u svemu te je to na neki način formula uspjeha ovog uzornog kluba.

Primorci iz Biograda su dugo u „crnom hodu poraza“ u natjecanju, a da bi to zaustavio trener Leo Šarić Beklija morao je nešto poduzeti. Već drugu utakmicu dobro je znao kako, dao je priliku mlađim igračima koji su zamijenili odsutne u srazu sa Slogom 1:1 gdje

 je uzet bod i pokazali da se na njih može već sad, a i u budućnosti računati. Leo je zauzeo svoj pravac, ne odstupa od njega i svi su uvjereni da će i posljednje kolo koje igraju doma riješiti u svoju korist te ojačati bodovni saldo. Ako bi to učinili onda je Leov pravac i što treba učiniti na neki način potvrda onog što je počeo. Primorac je tradicionalan klub, može iskočiti iz kolosijeka no vrlo brzo se vrati na stare staze.

Redoslijed na ljestvici lige:

1. HNK Zadar

29 21 5 3 76:26 50 68

4. Hrvatski vitez Posedarje

29 13 8 8 47:37 10 47

10. HNK Primorac (BNM)

29 9 7 13 34:35 -1 34

 

02. lipanj 2024 18:35