StoryEditorOCM
SportTREĆA NL JUG

Osvrt na 11 kolo: Zadru sve - igra i rezultat, Vitezovi i Primorac poraženi!

Piše Ivica GJERGJA
29. listopada 2023. - 12:13

Lijepo je vidjeti nakon ovog 11. kola ljestvicu lige na kojoj su predstavnici Zadarske županije visoko plasirani. Podsjetimo da su klubovi poredani po sljedećem redoslijedu:

Drugi Zadar sa 22 boda, četvrti HV Posedarje sa 20, a Primorac šesti sa 19 bodova. Pa krenimo redom.

Nakon što je završena utakmica na Stanovima dakako razdragani gledatelji i navijači Zadra kazali su u glas:

- Svatko onaj tko voli nogomet i privrženik je Zadra, a nije danas bio na utakmici – derbiju sa Zagorom ima za čim „žaliti“. Jednostavno nije vidio pregršt zgoditaka, krajnji rezultat bio je 4:1, mnogo dobrih akcija, borbenost kakva treba biti i krasila je ovu momčad i svega onog lijepog nogometnog što se i nekad gledalo na Stanovima.

U pravu su navijači jer ovaj i ovakav Zadar ulijeva povjerenje da će, sigurni smo, ostvariti svoje ciljeve uz jedan uvjet da igra ovako kako je to radio u srazu sa Zagorom. U svim elementima nogometne igre Zadar je održao „lekciju“ Zagori, u akcijama iz liga „petice“ prednjačili su Jurić i Jukić - Pelagić, a podržavali su ih svi drugi suigrači na terenu, pa tako i dvostruki strijelac Luetić, koji je imao svoj dan, dok je Kordić svojim prodorima i centaršutevima, kojih je bilo bezbroj, začinio susret izvrsnim golom. Jednostavno za sve bila je to jedna homogena kompaktna skupina igrača koji u svakom trenutku znaju što im je raditi i činiti na terenu i kada nisu u prilici da vladaju loptom, kada su u defanzivi.

U nekoliko trenutaka obrana je „ispala“, no i to se brzo riješilo i dovelo svoj klub u razinu pobjednika s dobro posloženom momčadi iz Unešića. Ovom pobjedom Zadar je došao tamo gdje mu je mjesto, a to je sam vrh, drugi je trenutno s 22 boda bodom manje od prvog Omiša. Recimo još jednom da je goropadni i furiozni Zadar, doslovno deklasirao Zagoru te joj pokazao tko je gospodar Stanova.

- Prvo poluvrijeme odlično, jedno od boljih, a meni je ovo najdraža pobjeda otkako sam trener Zadra. Sav respekt mojim igračima. Bio ih je pun teren, pametno su kombinirali i pružili veliku dozu energije. Ispoštovali su sve naše taktičke dogovore. Zaista, sve zasluge za pobjedu idu igračima, kazao je trener Zadra Marin Oršulić.

Vitezovi su otputovali na ušće Cetine u Omiš s nadom i željom da ostanu neporaženi, da uzmu koji bod i tako i dalje ostanu na vrhu ljestvice, no nisu uspjeli iako su dosta dugo držali sve konce igre u svojim nogama na susretu. Evo što nam je za sraz Omiš – HV Posedarje kazao trener Viteza Marko Pinčić.

- Sraz s Omišom je bila takva utakmica u kojoj ne daš li gol primit ćeš ga, a što nam se dogodilo. Mora se priznati da su domaćini kompaktna momčad, no mi smo kontrolirali igru, nismo iskoristili svoje prigode koje smo imali, a domaćin je upornim i „dosadnim“ napadima uspio postići zgoditak u smiraj susreta (86) minut i pobijediti. Osobno mislim da smo mogli bolje proći, no to je nogomet, nekad ti da, nekad uzme. Idemo dalje našim zacrtanim ciljem, kazao je trener Viteza Marko Pinčić.

Primorca je „uskočio“ Uskok na Klisu, pobijedio ih je 2:1, a moglo je biti i drukčije. Naime, da je Stura, kada je bio sam s vratarom domaćih, iskoristio prigodu, sigurno da bi pomorcima bilo danas lakše. Ovako, pretrpljen je poraz. Domaćini su, iako je Primorac u prvih 10 minuta bio bolji, postigli, kako bi se reklo, na brzinu dva zgoditka i doslovno zatvorili utakmicu. Na pobjedi domaćinu gosti su čestitali, a trenutno „trener“ – sportski direktor Primorca Leo Šarić- Beklija kazao je:

- Nemam što reći, Uskok je iskazao više želje, volje i htjenja, te zasluženo pobijedio na čemu im čestitam. Da smo mi riješili neke prilike i postigli još koji zgoditak bilo bi drukčije, no što je tu je, idemo dalje, kazao je Šarić.

 

03. lipanj 2024 01:58