StoryEditorOCM
SportFINAL EIGHT

Izvučeni parovi za završnicu Kupa Krešimira Ćosića, Zadar na Valentinovo igra protiv Splita, osvajaču se smiješi nagrada od 20 tisuća eura

Piše Zadarski.hr
22. siječnja 2024. - 15:16

U Zagrebu se danas održalo izvlačenje parova za završnicu Supersport kupa Krešimir Ćosić. Popularni Final Eight na rasporedu je od 13. do 17. veljače pod domaćinstvom KK Splita, a završnicu su osigurali: KK Cedevita Junior, KK Zadar, KK Dinamo Zagreb, KK Dubrava, KK Cibona i KK Split te dva prvoligaša KK Kvarner 2010 i KK Vrijednosnice Osijek.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković je pozdravio sve prisutne, među kojima predstavnike svih klubova, Anu Ćosić-Pajurin, predstavnicu SuperSporta Teu Filipović i predstavnike medija te nastavio:

"Splitu je ovo četvrto domaćinstvo kupa od osamostaljenja Hrvatske i znam da će se i Grad Split i KK Split potruditi biti izvrsni domaćini i da ćemo biti u jednoj kvalitetnoj košarkaškoj atmosferi. Kup uvijek nudi pregršt iznenađenja, o tome svjedoče i dva prvoligaša na današnjem izvlačenju. Zahvaljujući naslovnom sponzorstvu SuperSporta već su premijama nagrađeni pobjednici regionalnih natjecanja, a premiju će dobiti i osvajač Kupa. Neću duljiti, o tehničkim će stvarima govoriti povjerenik natjecanja, tek bi svima zaželio dobar ždrijeb i dobru feštu na završnici."

Povjerenik natjecanja Božo Perković pojasnio je sustav natjecanja Kupa koji se igra u tri dijela - regionalno, osmine finala te završnica u formatu Final Eighta. "Nakon posljednje četvrtfinalne utakmice koja je na rasporedu u srijedu, 14. veljače,  izvlačit će se polufinalni parovi u prostorijama KK Split", dodao je Perković te nastavio: "U četvrtak je za sve polufinaliste slobodan dan, u petak je polufinale, a u subotu finale. Sve utakmice igraju se u 17 i 20 sati."

Kada govorimo o premijama, pobjednici regionalnih natjecanja već su primili po 1.500,00 eura svaki, a osvajaču Kupa smiješi se 20 tisuća eura.

Neposredno prije izvlačenja predstavnicima klubova i predstavnicima medija obratila se i Ana Ćosić Pajurin, kćerka legendarnog Kreše Ćosića po kojem Kup nosi ime od 1998. godine:

"Smatram da je jako bitno je da se gradi kvaliteta u košarci i drago mi je da HKS svake godine iznova pokušava unaprijediti ovo natjecanje, uključivši premije i sponzore kako bi se sve to izdignulo na još jedan nivo više. Sretno i neka najbolji pobijedi!""

Izvlačenju su potom pristupili svi predstavnici klubova što je rezultiralo sljedećim rasporedom:

Utorak, 13.2.2024.

17:00 KK Dubrava - KK Vrijednosnice Osijek

20:00 KK Cedevita Junior - Dinamo Zagreb

Srijeda, 14.2.2024.

17:00 KK Kvarner 2010 - KK Cibona

20:00 KK Zadar - KK Split

- Istina je da je u ranoj fazi završnice Kupa sukob dva velika rivala, ali jedan od njih je ipak prošle godine osvojio Prvenstvo Hrvatske, a vidjet ćemo i kako će to biti ove godine. Ne znam na kome je pritisak, ali utakmica će sigurno biti otvorena do zadnje minute, kazao je Denis Pleslić, sportski direktor KK Zadar.

28. travanj 2024 01:11