StoryEditorOCM
SportDOČEK NA TRGU!

Jusup: Ovo što su navijači večeras napravili rijetko se može vidjeti! Božić: Igrao sam kao da mi je svaka utakmica posljednja

Piše zADARSKI.HR/kk zADAR
17. veljače 2024. - 22:34

Danijel Jusup osvojio je svoj šesti trofej sa Zadrom. Od prošle sezone, kada je preuzeo momčad, ona ima prepoznatljiv potpis i mnogi se slažu da je s Lukom Božićem najzaslužniji za postignute rezultate.

- Jedna zahtjevna utakmica za nas. To izgleda kao „lako ćemo“ jer ne igraju sa širokom rotacijom, ali imaju jako dobrih šest igrača. Imali smo težak put, potrošili smo se protiv Splita, nisam znao kako ćemo izgledati danas. Dao sam igračima da spavaju koliko hoće, šetaju jutros, kad sam vidio na zagrijavanju kako izgledaju bio sam optimističan. Danas nas je poslužio šut, uvijek kad treba dečki odigraju najbolje, pokazuju veliki karakter. Prije godinu dana su se rugali s nama, svašta se događalo, mislim da gledamo dobro i da smo napravili selekciju dobrih ljudi, karaktera koji svaku utakmicu idu do kraja. Čestitam i navijačima, ovo što su večeras napravili je rijetko za vidjeti, to moramo držati kao vodu na dlanu.

Sa Zadrom je ovo šesti trofej, presretan sam zbog toga, zahvaljujem suradnicima koji su vrhunski odradili posao. Htio bih pohvaliti pomoćnika Tonija Dijana kojem je danas rođendan, izrasta u vrhunskog stručnjaka, njegov udio u pobjedama je nemjerljiv. Trofej nakon 21 godine na istom mjestu s istim klubom? Ne dam se, borim se, koliko god me odozgo guraju dolje ja uvijek izrastem.

image

Luka Bozic, Kresimir Radovcic
 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Luka Božić upisao se u povijest Kupa Krešimir Ćosić kao prvi igrač s triple-doubleom. Nije to ništa neobično s obzirom na ono što je pokazivao u ovoj sezoni u regionalnoj ligi i domaćem prvenstvu.

- Jako teška utakmica, finale je posebno za igrati. Zahvaljujem navijačima što su nam priredili domaću atmosferu sve tri utakmice, teško da bismo bez njih postigli ovaj rezultat. Zahvaljujem treneru što ima povjerenje u mene, pomoćnim trenerima koji su pripremili ekipu, fizioterapeutima, kondicijskom treneru. Kad dobro igraš to je poticaj da nastaviš raditi, Bog nagrađuje rad i trud. Fokusirao sam se na ove utakmice, ne bi bilo fer da razmišljam o bilo čemu drugome.

Mnoge momčadi kradu naš sistem, uzimaju dosta stvari od nas. Igramo dosta modernu košarku, svi možemo igrati licem, preuzimati, složni smo i teško je igrati protiv takve momčadi. Igrao sam kao da mi je svaka utakmica posljednja. Nismo razmišljali o osvajanju ili doživljavali da bi to bilo sporedno natjecanje, jako nam je drago zbog navijača i nas. Laska mi usporedba s Livajom, ali ne volim se uspoređivati s drugima, svatko je pojedinac za sebe.

27. travanj 2024 08:32