StoryEditorOCM
KalelargaNAKON 10 GODINA I 40 POTROŠENIH MILIJUNA, STIGLO NOVO OBEĆANJE:

Do kraja godine "Mocire" će za 8 milijuna kuna biti dovršene

Piše P.O.
17. veljače 2017. - 14:20
MOCIRE

Do kraja godine konačno bi nakon desetogodišnjih muka i 40 milijuna utrošenih kuna trebao biti dovršen zadarski Centar za djecu s posebnim potrebama „Mocire“, a po grubim procjenama za sanaciju i dovršetak izgradnje ovog objekta trebat će utrošiti oko osam milijuna kuna. Objavio je to danas gradonačelnik Božidar Kalmeta posebno se zahvaljujući Nadi Murganić, ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, te državnoj tajnici, Zadranki Mariji Pletikosi.

- U protekla tri mjeseca smo intenzivno radili na pronalaženju rješenja za dovršetak "Mocira", održali smo niz tripartitnih sastanaka s predstavnicima Ministarstva demografije i Ministarstva znanosti. Sljedećeg tjedna bismo trebali potpisati aneks ugovora o sufinanciranju preostalih radova u čemu će sudjelovati Grad i oba ministarstva, rekao je Kalmeta najavljujući da će ubrzo nakon potpisivanja aneksa ugovora biti izrađen troškovnik i izrađena natječajna dokumentacija.

Kalmeta je podsjetio da su "Mocire" upale u pat poziciju zbog loše prtojektne dokumentacije kojom nisu evdientirani podzemni rezervorari, a onda je izvođač radova "Alcom" otišao u stečaj,pa tužio Ministarstvo znanosti kao nositelja projekta, što je blokiralo završetak radova na zgradi koja je kroz godine blokade devastirana.

- Sve prepreke su nadvladane, od DORH-a smo dobili odgovor da se radovi mogu nastaviti i ja sam uvjeren da će Zadar dobiti još jedan vrhunski objekt na radost svojih korisnika, izjavio je Kalmeta ne želeći se upuštati u procjenu na kome leži konkretna odgovornost za desetogodišnju gradnju objekta koji je odavno trebao biti u funkciji.

 

 

Za opremu četiri milijuna kuna

Gradski pročelnici za školstvo i socijalu, Joso Nekić i Mario Pešut, naveli su da će "Mocire" koristiti oko 200 djece iz vrtića i osnovne škole za djecu s posebnim potrebama, te 55 vanjskih korisnika starijih od 21 godine. Po starim procjenama, za opremanje škole bit će potrebno između 1,7 i dva milijuna kuna, te oko dva milijuna kuna za opremanje vrtića.

27. travanj 2024 01:57