StoryEditorOCM
Svijetpa je li moguće?

Učiteljice iz pakla natjerale dječaka s posebnim potrebama da pojede vlastitu bljuvotinu za kaznu što je povratio

Piše A.VI./JL
30. travnja 2023. - 10:21

Četiri zaposlenika jedne osnovne škole u američkoj saveznoj državi Indiani te zdravstvena djelatnica optuženi su prekršajnim nalogom zbog šokantnog slučaja u koji je bio umiješan učenik s posebnim potrebama (7). Prema snimci koju je policija dobila na uvid, dječaka su natjerale da vlastitu bljuvotinu pojede žlicom, piše Jutarnji.

Sara Seymour (27), Debra Kanipe (63), Julie Taylor (48), Kristen Mitchell (38) i Megan King (24) optužene su, kako javlja NBC, jer su propustili prijaviti slučaj, objavila je policija Brownsburga u srijedu na Facebooku.

Osim toga Seymour i Kanipe su također optuženi za kazneno djelo zanemarivanja osobe s posebnim potrebama, rekla je policija.

Optužbe proizlaze iz incidenta koji se dogodio u veljači u osnovnoj školi Brown u Brownsburgu, smještenom 32 kilometra sjeverozapadno od Indianapolisa.

Vlasti su priopćile da video prikazuje učenika s posebnim potrebama kako sjedi za stolom u kantini. Jeo je svoj ručak te je u jednom trenutku ustao i činilo se da se guši zbog hrane. Taylor, učiteljica životnih vještina, došla je do njega i rekla mu da sjedne, navodi policija u izvješću.

Seymour je navodno rekla djetetu da će ako povrati hranu, morati pojesti sve što je povratio. Taylor je potom dječaku dala zdjelu.

Policija navodi da je dijete povratilo u zdjelu, ali i na stol. Kanipe je navodno pružila dječaku žlicu. Dijete je bio prisiljeno uz pomoć žlice pojesti bljuvotinu, a zatim očistiti stol papirnatim ručnicima, navodi policija.

- I Seymour i Kanipe stajali su svaka bočno od djeteta dok je ono jelo vlastitu bljuvotinu. Mitchell i King su bile prisutne i svjedočile incidentu, navodi policija.

Policija Brownsburga je o incidentu obaviještena 12. travnja ubrzo nakon što je škola obaviještena o tome. Tužiteljstvo okruga Hendricks u utorak je podignulo optužnicu.

U zatvorskim dokumentima stoji da su Seymour i Kanipe uhićeni u srijedu i puštene isti dan.

Ravnatelj škole Jim Snapp je u priopćenju za javnost od 17. travnja rekao da je duboko ožalošćen postupcima zaposlenika njegove škole.

Seymour i Kanipe su već dobili otkaz, a svi zaposlenici škole koji su sudjelovali u incidentu bit će vjerojatno otpušteni kada se školski odbor sastane idućeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:25