StoryEditorOCM
Regional70 NATJECATELJA

Na streljani ¨Žmirići održana dva natjecanja u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini ¨Trap", evo pobjednika u svim kategorijama

Piše Branko Božić
3. travnja 2023. - 18:33

U organizaciji zadarskog streljačkog kluba ¨Lovac¨ i njegovih čelnika predsjednika Marinka Matešića i tajnika Ardena Draževića te uz potporu Hrvatskog Streljačkog saveza, u subotu i nedjelju 1.2. travnja na zadarskoj streljani letećih meta ¨Žmirići¨, održana su dva natjecanja u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini ¨Trap¨. Riječ je o prvenstvu Zadarske županije, čiji će strijelci braniti boje županije na državnom prvenstvu, što će se održati 21 i 22 srpnja u Zagrebu, te tradicionalnom međunarodnom natjecanju ¨Grand Prix Zadar 2023¨ u kojemu su uz hrvatske, nastupili strijelci iz Češke, Crne Gore, Slovenije, BiH i Austrije, ukupno njih sedamdesetak.

Natjecanje su pod budnim okom od početka do kraja pratile Komisija za natjecanje u sastavu Marinko Matešić-rukovoditelj te Damir Lončar i Adriano Labinjan članovi te Komisija za žalbe Željko Vađić –tehnički delegat te članovi Damir Mehkek i Nikša Lujo.Dvodnevnu manifestaciju u polju su pozorno pratili suci Damir Lončar, Ervin Vujica i Luciano Ćustić.

Po iskazanim rezultatima, Zadarsku županiju na državnom natjecanju predstavljat će strijelci SK Lovac Arden Dražević, Dorijan Marić,Ivan Milina i Ivan Matešić.

U natjecanju za ¨Grand Prix Zadar 2023¨ u žestokoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa SK ¨Turopolje¨ Lukavec, drugo mjesto pripalo se strijelcimas SK ¨Shooter¨ Zagreb, dok je treće mjesto osvojila ekipa SK ¨Budva¨ Crna Gora.Pojedinačno se natjecanje pratilo s izuzetnom pozornošću i to u tri skupine.U pobjedničkoj skupini A nastupili su strijelci Martin Osman ¨Shooter¨ Zagreb, Damir Mehkek ¨Podravina¨ Koprivnica i Ivo Stanišić ¨Budva¨ Crna gora.Drugo mjesto u grupu B osvojili su strijelci Danijel Škunca ¨Podravina¨ Koprivnica, Tomislav Luburić ¨Primorje¨ Visočani i Josip Obad ¨Plemenitaš¨ Lukavec dok su trećeplasiranu skupinu C činili Darko Marijačić ¨Čakovec¨ iz Čakovca, Ivica Plušćec ¨Zagorec¨ Bedekovšćina i Luka Grgurić ¨JG-Team¨ Zagreb. U klasi veterana pobjeda je pripala Draganu Mrkaiću ¨Heceg Novi¨ Crna Gora. Drugi je bio Ivan Crnković ¨Lipovec¨ Lipovec a treći Ivica Plušćec ¨Zagorje¨ Bedekovčina.

Pobjednicima pehare, medalje i priznanja na prigodan način su uručili predsjednik Lovca Marinko Matešić te tehnički delegat Hrvatskog Streljačkog saveza Željko Vađić.Na

zatvaranju dvodnevnog takmičenja, kojeg na samom kraju nije mogao narušiti ni grmljavinski pljusak,domaćini su svim sudionicima i gostima na odazivu uputili riječi hvale. Pored što su im zaželjeli puno uspjeha i zdravlja u budućem životu, pozvali su ih da se naredne godine u ovo isto vrijeme u još znatnijem broju okupe na zadarskom strelištu Žmirići.

Nakon uzbudljivih natjecanja i podjele priznanja, u ležernoj i prijateljskoj atmosferi uslijedio je zajednički ručak na terasi streljane. Gurmanske delicije pripremila je zadarska kuharska ekipa na čelu s zadarskim kuharom Željkom Baturom.

28. travanj 2024 20:01