StoryEditorOCM
ForumNEOKAJANA SUDBINA

Vukovarka Milka punih 30 godina čeka informacije o svojoj kćeri Jeleni, imala je samo 19 godina kad je odvedena...Nikad nije odustala

Piše HRT/SD
18. studenog 2021. - 17:24

Među tisućama priča o nestalima u ratnom Vukovaru i ona je o braniteljici Jeleni Pančić. Njezina majka nikada nije odustala i nikada nije gubila nadu. Već tri desetljeća traži istinu o svojoj kćerki, donosi HRT.hr.

Fotografije kao sjećanje na jedan mladi život. Jelena Pančić, braniteljica Vukovara, napunila je 19 godina kada je njezinom gradu bilo najteže. Majka Milka već 30 godina traži bilo kakvu vijest o sudbini i posljednjem počivalištu svoje kćeri. O tome su stizale različite informacije.

- Da je Jelena izdvojena u Borovu Selu, ne zna se gdje je odvedena. Bilo je izjava da je Jelena na Dunavu završila u Borovu selu. Imam informacije da je Jelena u biti ubijena s četiri žene i pretpostavljam da je možda čak i to prava istina. Jer ni te žene nisu pronađene i ona je među njima najmlađa, rekla je Milka Pančić, Jelenina majka.

image
Ostale su samo fotografije: Jelena Pančić i majka Milka u sretnim danima
 
Screenshot HRT

U jednoj trokatnici bio je Jelenin položaj. Zarobljena je u Borovokomercu 19. studenog i odvezena u Borovo Selo. U tamošnjoj školi bila je u skupini. Od tada joj se gubi svaki trag. Stizale su i informacije o ubojici. Ima onih koji znaju istinu, ali šute - upozorava majka. Čak i među susjedima. No zavjet šutnje jači je.

- Ne znam, 30 godina da netko može šutjeti. Nose i oni teret, onaj tko zna istinu. Ne bih rekla da ih baš muči, mislim da su oni isti, i onaj koji ju je ubio i oni koji neće reći istinu, da su oni jednaki zločinci, kaže Jelenina majka.

U gradu neriješenih sudbina i toliko neodgovorenih pitanja, ova majka ne gubi nadu, donosi HRT.hr.

28. travanj 2024 02:26