StoryEditorOCM
4 kantunaIZ DRUGOG POKUŠAJA KONAČNO PRONAĐEN IZVOĐAČ

Dnevne bolnice u Zadru gradit će slovenska tvrtka Solid

Piše Ana Vučetić Škrbić
7. prosinca 2018. - 10:27
bbimagehandler.ashx

Poznato je ime izvođača koji će raditi na izgradnji nove zgrade dnevnih bolnica u Zadru, kapitalnog projekta koji se u potpunosti financira iz europskih fondova, u iznosu od 50 milijuna kuna. To je slovenska tvrtka Solid.

Nakon prvog natječaja koji je bio raspisan u siječnju ove godine, na kojem izvođač nije pronađen jer su ponude svih šest građevinskih tvrtki koje su stigle na natječaj bile daleko iznad procijenjene vrijednosti radova od 32 milijuna kuna, i to bez PDV-a, ponovljeni je bio u rujnu. Ovoga puta bilo je više sreće.

- Točno je da je pronađen izvođač, to je tvrtka Solid koja se javila s ponudom od 37,6 milijuna kuna. I to je najpovoljnija ponuda koju smo dobili na ovom natječaju. Uskoro će biti raspisan i natječaj za nadzor, a kad se i to zaključi, krenut će se sa radovima. Očekujemo kako bi to moglo biti kroz mjesec i pol dana- potvrdio nam je jučer ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina. Inače, tvrtka Solid javila se i na prvi natječaj, a razlika između njihove i najskuplje, tvrtke Radnik iz Križevaca bila je preko 15 milijuna kuna.

Ovaj veliki projekt, koji konačno kreće s realizacijom, uključuje rušenje stare zgrade Zaraznog odjela, na čijem bi mjestu trebao biti izgrađen potpuno novi objekt u kojemu će biti smještene dnevne bolnice čak četiriju odjela – Pulmologije, Onkologije, Dermatologije i obnovljene Infektologije – te adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju.

Na iduću Županijsku skupštinu bit će upućen prijedlog o davanju suglasnosti Općoj bolnici Zadar za rušenje postojeće i izgradnju nove zgrade, ali i zeleno svijetlo za prekoračenje limita ponude izvođača za dnevnu bolnicu. Ponuda je, naime, viša od procijenjene vrijednosti zbog čega svoju suglasnost na zaključenje ugovora treba dati Županijska skupština.

A. Vučetić Škrbić

 

Stiglo pet ponuda
Na ovaj drugi, ponovljeni natječaj, javilo se pet izvođača. Tvrtka Lavčević poslala je ponudu na 39,3 milijuna, zagrebački Ing-grad 42 milijuna kuna, zadarski Krekić Avangard 41,8 milijuna kuna. Najniža ponuda stigla je od slovenske tvrtke Solida i iznosi 37,6 milijuna kuna, dok je najviša stigla iz Križevaca, od tvrtke Radnik, koja traži preko 50 milijuna kuna za ovaj posao.


 

28. travanj 2024 12:47