StoryEditorOCM
SvijetHOROR U ENGLESKOJ

Cure mučni detalji: Ubojica (26) svoje žrtve vezao pa ubio samostrelom. Navodno je bio u vezi s ubijenom djevojkom

Piše L. I./JL
10. srpnja 2024. - 22:46

Kyle Clifford (26), bivši vojnik optužen da je samostrelom ubio suprugu i dvije kćeri poznatog BBC-jevog komentatora, uhvaćen je na groblju nakon velike potjere. Informaciju je potvrdila i britanska policija.

Svjedoci su vidjeli kako naoružani policajci osumnjičenog Clifforda trpaju u stražnji dio kola hitne pomoći u području Hilly Fieldsa u Enfieldu u sjevernom Londonu, piše Jutarnji list.

Sky News je objavio fotografije koje prikazuju čovjeka kojeg nose na nosilima s groblja Lavender Hill u Enfieldu. Iz policije su rekli da je pronađen ozlijeđen i da policija nije intervenirala.

"Nakon opsežne potrage, Kylea Clifforda, starog 26, pronašli su policajci danas poslijepodne u području Enfielda. Prima liječničku pomoć nakon što su pronađene ozljede. Policija nije pucala", priopćila je policija.

image

Policija u ulici Ashley Close u Busheyju

Justin Tallis/Afp

Muškarcu je na groblju, koje se nalazi u blizini kuće osumnjičenika, pružana liječnička pomoć i odveden je u Kraljevsku londonsku bolnicu.

U međuvremenu, cure detalji strašnog trostrukog ubojstva u Busheyju, gradiću blizu Londona. Policija je u kući pronašla tri žrtve, suprugu i dvije kćeri BBC-jevog komentatora konjičkih utrka Johna Hunta. Žrtve su imale teške ozljede te su ubrzo umrle. Ubijene su 25-godišnja Louise Hunt i 28-godišnja Hannah Hunt te 61-godišnja Carol Hunt.

Žrtva bila u vezi s ubojicom?

Vjeruje se da je žrtva Louise Hunt bivša djevojka Kylea Clifforda. Kako piše Mirror, Louise je pokrenula uslugu šišanja pasa tijekom pandemije Covida pod nazivom Groom and Glow, dok je njezina sestra Hannah bila vlasnica kozmetičkog salona.

Nakon prekida, Louise je nedavno udarila autom u telegrafski stup ispred svoje kuće. Glyn Nicholas, 77, rekao je za Telegraph: “Louise je prekinula sa svojim dečkom prije nekoliko dana i autom se zabila se u telegrafski stup jer je bila jako uznemirena dok se vraćala kući. Ona je divna, brižna djevojka. Vodi tvrtku za šišanje pasa u Busheyu. Njezina sestra Hannah i majka Carol također su divne. Sve je to tako tužno. Louise je bila slatka, dražesna djevojka. Svi su bili. Ovo je tako tužno za sve."

Policijski izvori rekli su, piše Daily Mail da su žene bile vezane prije nego što su ubijene iz samostrela u ‘ciljanom napadu‘.

Ranije je objavljena jeziva snimka na kojoj se navodno vidi kako osumnjičeni Clifford odlazi s mjesta zločina, a u ruci drži samostrel koji je prekriven bijelom plahtom.

Nakon što su pretresli područje oko mjesta ubojstva, policija je potragu usmjerila na Enfield, gdje je Clifford živio.

Clifford je bio bivši vojnik, a kako pišu britanski mediji, a pojavila se i fotografija koja ga prikazuje u vojnoj opremi s kamuflažnom bojom lica kako pozira s pištoljem.

Bivši šef s početka njegove karijere rekao je da je odustao od vojske ubrzo nakon što je primljen.

"Clifford se pridružio vojsci 2019. i bio sam s njim na osnovnoj obuci. Kada je primljen u vojsku, bio je nezreo za svoje godine i imao je malo problema", dodao je.

"Bilo mu je teško pohvatati osnovne vojne koncepte. Čuo sam da je kasnije radio kao zaštitar, što znači da više nije u vojsci", otkrio je.

Huntovi prijatelji izražavaju sućut

Huntovi prijatelji i kolege izrazili su šokiranost ovim zločinom.

"Nemoguće je shvatiti tu bol. Znaj da smo svi tu za tebe John. Volimo te prijatelju", napisao je kolega komentator Matt Chapman na X-u.

Lokalna vijećnica Louise Nicolas napisala je u objavi na Facebooku da je "duboko ožalošćena kad je jutros saznala tragične vijesti da su tri žene izgubile život u nasilnom incidentu".

Derek Turner (73), koji stanuje u blizini mjesta na kojem se dogodilo trostruko ubojstvo, ispričao je za BBC da se sve dogodilo iznenada.

"Svugdje su bili policijski automobili, naoružani policajci u crnim uniformama s poluautomatskim oružjem. Mislio sam da je u pitanju terorizam", rekao je.

Još jedna stanovnica Busheyja je ispričala da je čula vrištanja.

"Zvučalo je kao da su djeca u pitanju, čuo se nečiji vrisak, a onda je postalo oštrije pa sam pomislila da definitivno žena vrišti. U roku od 15 minuta je nastao apsolutni kaos. Došla je naoružana policija i vikala nam da ostanemo u svojim kućama", rekla je jedna od susjeda (46).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 11:24