StoryEditorOCM
Svijethoror u engleskoj

Britanski mediji javljaju: Na groblju je uhićen ubojica supruge i dvije kćeri poznatog komentatora BBC-ja

Piše T.F./JL
10. srpnja 2024. - 19:31

19:29 Bjegunac optužen da je samostrelom ubio suprugu i dvije kćeri poznatog BBC-jevog komentatora, uhvaćen je na groblju nakon velike potjere, javlja DailyMail, no informacija još uvijek nije službeno potvrđena.

Svjedoci su vidjeli kako naoružani policajci osumnjičenog Kylea Clifforda (26) trpaju u stražnji dio kola hitne pomoći u području Hilly Fieldsa u Enfieldu u sjevernom Londonu.

Sky News je objavio fotografije koje prikazuju čovjeka kojeg nose na nosilima s groblja Lavender Hill u Enfieldu.

Muškarac je na groblju, koje je u blizini kuće osumnjičenika, je pružana liječnička pomoć i odveden je u Kraljevsku londonsku bolnicu.

Ranije je objavljena snimka na kojoj se navodno vidi kako osumnjičeni Clifford odlazi s mjesta zločina, a u ruci drži samostrel koji je prekriven bijelom plahtom.

RANIJE: Policija je u gradu Bushey u istočnoj Engleskoj pronašla tri žene u dobi od 25, 28 i 61 godinu. Pronađene su teško ozlijeđene u kući u Ashlyn Closeu. Policija je objavila da se radilo o ciljanom napadu. Žene su pronađene teško ozlijeđene, a sve su umrle na mjestu nesreće, piše Jutarnji list. 

Kako doznaju britanski mediji, ubijene su žena i dvije kćeri poznatog BBC-evog komentatora Johna Hunta. Žrtve su u dobi od 61, 28 i 25 godina.

image
Justin Tallis/Afp

Policija u sjevernom Londonu i Busheyu traži osumnjičenika Kylea Clifforda (26). U potjeri sudjeluju i naoružani policijski službenici.

Policija je priopćila da je u napadu korišten samostrel, no moguće je da je bilo i drugog oružja. Policija je javnost upozorila da se ne približava osumnjičeniku koji je možda još uvijek naoružan.

- Kyle, ako ovo vidiš ili čuješ, javi se policiji, poručio mu je glavni nadzornik policije Jon Simpson, prenosi BBC.

Policija je priopćila da se vjeruje da su tri žrtve bile u srodstvu i zatražila je poštivanje njihove privatnosti.

image

Kyle Clifford, 26

Hertfordshire Police/pa Images/profimedia/Hertfordshire Police/pa Images/profimedia

Lokalna vijećnica Louise Nicolas napisala je u objavi na Facebooku da je "duboko ožalošćena kad je jutros saznala tragične vijesti da su tri žene izgubile život u nasilnom incidentu".

Derek Turner (73), koji stanuje u blizini mjesta na kojem se dogodilo trostruko ubojstvo rekao je za BBC da se sve dogodilo iznenada.

- Svugdje su bili policijski automobili, naoružani policajci u crnim uniformama s poluautomatskim oružjem. Mislio sam da je u pitanju terorizam, rekao je.

Još jedna stanovnica Ashlyn Closea je ispričala da je čula vrištanja.

- Zvučalo je kao da su djeca u pitanju, čuo se nečiji vrisak, a onda je postalo oštrije pa sam pomislila da definitivno žena vrišti. U roku od 15 minuta je nastao apsolutni kaos. Došla je naoružana policija i vikala nam da ostanemo u svojim kućama, rekla je jedna od susjeda (46).

image
James Manning/pa Images/profimedia/James Manning/pa Images/profimedia
image
Justin Tallis/Afp
image
Justin Tallis/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 13:29