StoryEditorOCM
RegijaMunira Subašić

Predsjednica Majki Srebrenice: Presuda Stanišiću i Simatoviću omogućuje da tužimo i Srbiju zbog sudjelovanja u zločinu

Piše vijesti sd
31. svibnja 2023. - 13:34

Emotivnim reakcijama predstavnici udruženja obitelji žrtava dočekali su današnju konačnu presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, bivšim šefovima Službe državne sigurnosti Srbije, koji su osuđeni na po 15 godina zatvora za udruženi zločinački poduhvat.

Predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić kaže za Dnevni avaz da žrtve nikada ne mogu biti zadovoljne, ali da je Haaški sud svoju misiju okončao na principima pravde i pravednosti.

- Najvažnija nam je presuda za udruženi zločinački poduhvat. Mi znamo da je Srbija odgovorna, ali ova presuda je to potvrdila. Mislim da ova presuda ulazi u povijest, da više nikada nitko ne može kazati drukčije, ne postoji nijedna gumica koja može izbrisati sve što se događalo devedesetih godina. Genocid je, nažalost, presuđen samo za Srebrenicu, ali i ove općine Šamac, Doboj, Bijeljina i druge ... sada je potvrđeno da je u njima izvršen udruženi zločinački poduhvat uz sudjelovanje Srbije. Žrtve na ovome neće stati. Naši odvjetnici su uspjeli presuti jednoj Nizozemskoj, a sad ćemo tražiti pravdu i od Srbije i od RS – kaže Subašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:03