StoryEditorOCM
Regijaizmislila citat

Šokantno izvrtanje istine: ‘Brnabić sramotno manipulirala govorom Munire Subašić, izmislila prijetnje Vučićevoj djeci‘

Piše Vijesti SD
12. srpnja 2024. - 15:03
BELGRADE, SERBIA - JUNE 07: Serbian President Aleksandar Vucic (not seen) and Serbian Prime Minister Ana Brnabic address to the nation in Belgrade, Serbia on June 07, 2023. Milos Miskov/Anadolu Agency (Photo by Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP)Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić sramotno je manipulirala govorom predsjednice Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munire Subašić i optužila je da prijeti djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Munira Subašić izrekla je do sada najmonstrouozniju prijetnju - i ne samo po život predsjednika Republike Srbije, već direktnu prijetnju po život njegove djece i njegove još uvijek nerođene unučadi", napisala je Brnabić.

Potom je ubacila citat Munire Subašić izostavljajući ključni dio, tako da je govor predstavila kao prijetnju iako je svakoj dobronamjernoj osobi jasno da se radilo o pozivu na suživot, bolju budućnost za buduće generacije itd., piše Klix.ba.

"Meni je žao što gospodin Vučić nije bio sponzor Rezolucije što to nije pokrenuo i što nije postao Willy Brandt pa da živimo zajedno u miru rahatluku i poštovanju jednih drugih. Možemo imamo mjesta za sve ljude u BiH i za Srbe i za Muslimane i Hrvate", kazala je Subašić na kraju svog govora.
 

No Brnabić je u svojoj objavi pripisala potpuno iskrivljen i fabriciran citat koji ne odgovara stvarnosti.

"Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor Rezolucije, što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju djecu. Mora misliti na to. Nije samo njegov život važan – važan je život njegove djece i njegovih unučadi", stoji u izmišljenom citatu koja Brnabić pripisuje Subašić

Brnabić je potom u nastavku svog propagandnog eseja prozvala međunarodnu zajednicu, opoziciju u Srbiji, Sarajevo kao i slobodne medije u Srbiji kao što je Danas.

Na kraju je u patetičnom tonu uobičajenom za srbijanske vlasti obećala "borbu za mir i za bolje povezau regiju, te da neće kleti, bacati ‘fatvu‘ i prijetiti liderima".

Iako nas rijetko što može iznenaditi od našeg istočnog susjeda, ovo po tko zna koji put pokazuje mantru kojom srbijanske vlasti pokušavaju od žrtve genocida napraviti progonitelja, piše Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:48