StoryEditor
Regijanevjerojatno

Pogledajte kako izgleda obraćanje javnosti ravnatelja mostarske bolnice: petlja kako je ‘umisto sprida uša sa zad‘ i uklanja ostatke hrane među zubima

18. ožujka 2020. - 13:48
Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne bolnice Mostar.  Vojko Bašić/ HANZA MEDIA

U situaciji kada odgovorni, ali i novinari, biraju svaku riječ kako se ne bi pogrešno protumačila i izazvala paniku među ljudima zbog širenja koronavirusa, nevjerojatno ponašanje Ante Kvesića, ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tijekom obraćanja javnosti putem medija, možemo slobodno nazvati potpuno pogrešnim i opasnim.

Teško je uopće opisati njegovo ponašanje pred kamerama, a nevjerojatan je i kraj videa koji je objavljen na Facebooku na stranici "Top lista nadrealista”", kada ravnatelj zdravstvene ustanove pred kamerama, prstima uklanjanja ostatke hrane među zubima. Nadamo se da je barem oprao ruke kada ih već stavlja u usta.

No, ako zanemarimo neverbalni dio videa, teško je čak razumjeti o čemu govori čelni čovjek Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a situacija je i više nego ozbiljna budući da je više zaposlenika SKB-a jučer upućeno u izolaciju pošto se otkrilo da su bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom koja je u ponedjeljak bila smještena na Odjelu za plućne bolesti.

Naime, prema pisanjima susjednih medija, liječnik te bolnice je zaobišao propisani postupak i smjestio pacijenta u bolnicu zajedno sa sinom, za kojega je utvrđeno da ipak nije pozitivan na virus COVID-19.

Ravnatelj Kvesić, komentirajući jučerašnju izvanrednu situaciju u toj ustanovi i ponašanje svog zaposlenika, složio je nevjerojatne konstrukcije rečenica koje je čak teško pretipkati.

- Kako se god pripremite, kad se dogodi malo vas iznenadi, pa umisto sprida uša’ nam je sa zad’, ali smo mi to riješili, počistili i idemo dalje -  tako glasi jedna rečenica, a vi, dragi čitatelji, pokušajte razumjeti tko je ušao i s koje strane.

Zatim, iduća izjava se tiče liječnika za kojeg se sumnja da je prekršio protokol, a Kvesić je u odgovor na pitanje novinara dao i osobnu "notu".

- Nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davat otkaze - glasi druga nevjerojatna rečenica, a ona je uslijedila i treća, u kojoj ponovo ravnatelj bolnice u Mostaru objašnjava javnosti da on ne laže, osim svojoj supruzi.

- Ja sam samo jednom mojoj ženi nešto slaga, drugo inače ne lažem - rekao je. Dobro je da je javnosti priznao da "inače ne laže".

Kad smo već kod riječi inače -  inače, županijsko hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo otvorilo je danas istragu zbog mogućeg kršenja protokola pri prijemu pacijenta u SKB Mostar zaraženog koronavirusom čime su ugroženi pacijenti i medicinsko osoblje 

U BiH je danas potvrđeno 34 oboljelih od koronavirusa, a vlasti su uvele izvanredno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 11:55