StoryEditorOCM
Regijamože li jadnije?

Besramni poštar ukrao novac od korisnika socijalne pomoći: svi bruje o odvratnom činu, a on je vraćen na posao i neće biti kažnjen jer ima rođaka u samom vrhu policije?!

Piše PSD
21. travnja 2018. - 20:27
pavlov_vice19-231216

Stanovnici općine Grude zgroženi su nedjelom lokalnog poštara koji je, sumnja se, ukrao novac od više korisnika socijalne pomoći tijekom 2017. godine na području mjesta Ružići.

Kako doznaje ljubuski.net, ovoj socijalno najugroženijoj kategoriji društva novac nije isplaćen iako u Hrvatskoj pošti postoje priznanice kako su oni navedeni novac primili.

Iako je i MUP ZHŽ vodio istragu o kriminalnim radnjama unutar Hrvatske pošte, podružnice Grude, mjesni poštar D.Ž. je uredno vraćen na posao, doznaje ljubuski.net, a najugroženiji primatelji socijalne pomoći s područja Ružića u Grudama i dalje vape za otuđenim novcem te jedva krpaju kraj s krajem.

Navedeni poštar je, prema pisanju istog portala, unutar svoje tvrtke priznao kako je otuđio novac od nekoliko primatelja socijalne pomoći s područja Ružića, tako što je umjesto njih potpisivao priznanice, te su na taj način novci završavali u njegovom džepu. Isto tako je izjavio kako je spreman i vratiti otuđeni novac, samo da izbjegne kaznenu odgovornost.

Iako cijele Grude bruje o ovom slučaju, djelatnici policije još uvijek nisu pozvali mjesnog poštara D.Ž. na ispitivanje.

Iz povjerljivih izvora doznaje se da je rođak osumnjičenog u samom vrhu PU Grude te da isti preko Centra za socijalni rad i svjedoka pokušava ovaj predmet kompromitirati.

Od obitelji oštećenih ljubuski.net doznaje da je čak dosadašnja istraga u ovom slučaju u službenim prostorijama PU Grude detaljno prezentiran jednom od članova obitelji osumnjičenog poštara kako bi bolje pripremio obranu, što bi moglo dovesti i do novih prijava protiv djelatnika PU Grude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 13:19