StoryEditorOCM
PolitikaNOVA PREPUCAVANJA

Plenković odgovorio Milanoviću: Nije bilo nikakvog tajnog sastanka s DORH-om, nego sam sazvao sve koji vode postupak zbog napada pred Banskim dvorima

Piše PSD.
20. listopada 2020. - 13:01

Na pitanje novinara okupljenih na presici sazvanoj zbog predstavljanja novog paketa Vladinih mjera pomoći najpogođenijim sektorima hrvatskog gospodarstva, premijer Andrej Plenković osvrnuo se i na jučerašnje izjave predsjednika Republike, Zorana Milanovića, odnosno na teze o nekakvom "tajnom sastanku" prošle subote. 

- Predsjednik je aludirao na, kako je rekao, sastanak s DORH-om. Da, bio je sastanak u subotu u 9,30 sati, bili su tu i šef SOA-a, glavni ravnatelj policije, ministar Božinović i predstavnik Županijskog državnog odvjetništva. Zašto?

Zato što je stigao nebrojeni broj upita što ćemo sa snimkom napada na Banske dvore. Budući da nitko takvu odluku ne može donijeti bez konzultiranja s policijom i Državnim odvjetništvom, htio sam vidjeti hoće li objavljivanje snimke na bilo koji način naštetiti postupku. Budući da je policija do tada obavila sve potrebne poslove, u tom se trenutku moglo odlučiti da se snimka prikaže medijima.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 13:29