StoryEditorOCM
HrvatskaŠTO TO JEDEMO?!

Snimka koja tjera na povraćanje: kupili svježe meso u Lidlu, a kada su otvorili pakiranje doživjeli su šok od kojeg se dugo neće oporaviti

Piše S. J. T.
29. siječnja 2018. - 20:08

Jedan hrvatski kupac trgovačkog centra Lidl stavio je na svoj Facebook snimku koja doslovce tjera na povraćanje.

Naime, doma je donio pakiranje svježeg mesa iz spomenutog trgovačkog lanca, na kojem je pisalo "Svježe meso - kvaliteta, svježina...", a iz kojeg je curila sivkasto zelena masa.

"Ekipa.mesojedi.starci kupili u Lidlu. mama reže i ovo curi...ima neobican miris...iskustva!", napisao je mladić pred čijim se očima odigrala uistinu gadljiva scena. Snimku je u vrijeme pisanja ovog teksta već pregledalo nevjerojatnih 180 tisuća ljudi!
I na Lidlovim stranicama zgroženi kupci su im pisali negativne komentare.

Novi List prenosi očitovanje trgovačkog lanca:

- Poštovani kupci, iznimno nam je žao i ispričavamo se zbog nemilog događaja vezano za kupljeno meso u našoj trgovini u Vukovaru. Zaprimili smo očitovanje našeg dobavljača PPK karlovačka mesna industrija, a koje vam prenosimo:

„Na temelju roka upotrebe odjel osiguranje kvalitete tvrtke PPK izvršilo je kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje navedenog proizvoda. Provedena kontrola i uvid u obrasce kontrole procesa proizvodnje pokazuju da su svi ispitani i prekontrolirani parametri sukladni.

Međutim, pregledom videozapisa reklamiranog proizvoda na internetskim stranicama vidljivo je da je riječ o pojavi skrivenog apscesa. Apsces je lokalna gnojna infekcija odnosno upala, poznatija pod nazivom čir, koja predstavlja lokalno nakupljanje gnoja u novostvorenoj šupljini.

Nažalost, apsces je skrivena mana koja se nalazi unutar mesa ili mišića pa ga je prilikom obveznog veterinarskog pregleda na liniji klanja teško uočiti ako je smješten duboko u mesu i ako ga se izričito ne probije nožem, a isto je i prilikom klanja, rasjecanja i pakiranja.

Molimo da primite naše žaljenje zbog nezadovoljstva kupca s kupljenim proizvodom - navode u Lidlu Hrvatska.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2023 00:07