StoryEditor
HrvatskaOdgovor predsjedniku

Plenković za Milanovićevu ‘tiradu‘ okrivio južinu: ‘ Ta nakupina teških optužbi je besprizorna, bezobrazna. Ako kani ići u velike sukobe...‘

Piše PSD
21. listopada 2021. - 15:56

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u četvrtak je rekao da je "tirada" predsjednika RH Zorana Milanovića na temu umirovljenja vojnog brigadira Elvis Burčula i sukoba s ministrom obrane Marijem Banožićem plod "juga".

- Kada sam jutros oko 7:30 vodio sina u školu, a kćer u vrtić, rekao sam da mi se čini da je jugo. Kažu stari Dubrovčani da tada ne treba donositi neke velike odluke. U zadnjih godinu i pol dana nisam sudjelovao u bilo kojem napredovanju, razrješenju ili bilo kojem drugom segmentu koji se tiče časnika vojske. To su ovlasti ministra, a predsjednik ima svoje ovlasti. Ova tirada (Zorana Milanovića), koja je nastala pod utjecajem juga, ta nakupina teških optužbi je besprizorna, bezobrazna. Ako on kani ići u neke velike sukobe, to ću otresti od revera. Neka to riješi s ministrom obrane - rekao je Plenković te dodao da je njegova vlada u zadnjih pet godina napravila puno za hrvatsku vojsku te da zbog toga ne prihvaća "dociranje" predsjednika na temu vojske, prenosi Jutarnji.

item - id = 1136864
related id = 0 -> 1146316
related id = 1 -> 1146304
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2021 16:07