StoryEditorOCM
Hrvatskaoglasili se

Nestalo pet kila čokoladica: paket joj stigao upola lakši, evo što kažu iz Hrvatske pošte o ovoj bizarnoj drami

Piše Vijesti SD
5. prosinca 2023. - 06:19

Čitateljica Nina Režabek nekoliko puta šetala je između poštanskih ureda u zagrebačkoj Dubravi i Sesvetama u potrazi za svojim paketom. Kada ga je napokon preuzela, umjesto 10, imao je pet kila, požalila se za Dnevnik.hr.

Stigao je odgovor iz Hrvatske pošte:

"Pošiljka je zbog greške u sustavu bila navedena kao spremna za isporuku u dva poštanska ureda, 10040 Zagreb-Dubrava i u 10360 Sesvete, a kolege iz Sesveta utvrdili su da je paket zaista kod njih. Korisnica je potom kontaktirana te je pristala preuzeti paket u poštanskom uredu u Sesvetama. Prilikom preuzimanja korisnica nije imala prigovora na izgled ili težinu pošiljke te se tek naknadno vratila u poštanski ured i uložila prigovor u vezi navodnog nestanka dijela sadržaja pošiljke", odgovorili su na upit Dnevnika iz Hrvatske pošte.

U pošti joj ukrali 10 kilograma čokoladica: ‘Svi djelatnici su tražili veliki paket, a kad su mi ga predali...‘

Režabek je kazala kako je paket izvagala kada je došla kući i iznenadila se što je pet kilograma lakši, a u njemu nije bilo čokoladica i ukrasa koji su trebali biti dio paketa. 

Iz Hrvatske pošte poručuju kako su "prema članku 57. u Općim uvjetima za obavljanje univerzalne usluge korisnici dužni odmah pri uručenju pošiljke podnijeti prigovor. To znači da bi prilikom preuzimanja trebali pregledati pošiljku i njen sadržaj. Utvrde li da je sadržaj oštećen ili umanjen, a pošiljku preuzimaju u poštanskom uredu, operater će sastaviti zapisnik. Ukoliko korisnik pošiljku preuzima na adresi tada odmah podnosi prigovor poštaru dok se zapisnik naknadno sastavlja u nadležnom poštanskom uredu. Prigovor se može podnijeti i naknadno ako korisnik može dokazati da oštećenje ili umanjenje sadržaja pošiljke nije nastalo nakon što je pošiljka uručena".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:07