StoryEditorOCM

Josipović i Kosor: HRT je morao prekinuti prijenos koncerta potpore generalima

Piše PSD.
16. lipnja 2010. - 20:20

Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske i Jadranka Kosor, predsjednica Vlade, najooštrije osuđuju isticanje fašističkih obilježja na koncertu koji je organiziran u nedjelju, 13. lipnja 2010., u Splitu s navodnom nakanom potpore hrvatskim generalima i njihovim obranama pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, priopćili su iz ureda Vlade u srijedu..

- Isto tako, poštujući nezavisnost Hrvatske radiotelevizije kao javnog servisa, predsjednik Republike Hrvatske i predsjednica Vlade Republike Hrvatske upozoravaju na zakonsku obvezu HRT - a oko promicanja javnih interesa.

U tom smislu pozivaju vodstvo HRT - a na odgovorno ponašanje i žurno usvajanje mjere prema kojima će se ubuduće trenutno prekinuti emitiranje programa u slučaju isticanja ili veličanja totalitarnih ideologija. Kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović pokrenuo je istragu o sudjelovanju djelatnih vojnih osoba na spomenutom skupu.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u potpunosti podržava odluku predsjednika Republike Hrvatske - navodi se u zajednikom priopćenju Vlade i predsjednika države.

F.Laušić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 03:57