StoryEditor
Hrvatskarazgovor u 4 oka

Iz Vlade odgovorili Milanoviću: Odbacujemo aluzije, nismo mi prepričavali detalje s Pantovčaka. Premijer se time ne bavi niti je to njegov stil

Piše Goran Penić/Jutarnji list
17. srpnja 2020. - 15:22
Denis Lovrovic/AFP

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u petak kritizirao Jutarnji list jer je objavio detalje razgovora koji su u četvrtak na Pantovčaku prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade RH vodili on i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića, Vlada je odbacila sve aluzije da je Plenković ili netko iz njegovog kruga medijima prepričavao sadržaj sastanka na Pantovčaku, javlja Jutarnji list.

"Vezano uz današnju izjavu predsjednika Republike, u potpunosti odbacujemo bilo kakve aluzije da bi predsjednik Vlade ili netko iz njegovog kruga prepričavao medijima detalje njihovog sastanka prigodom predaje potpisa zastupnika koji daju potporu novoj parlamentarnoj većini", stoji u reakciji koju je poslao glasnogovornik Vlade Marko Milić.

"Premijer se time ne bavi niti je to njegov stil. Sve što je namjeravao kazati, rekao je prigodom izjava za medije, a zatvorene sastanke ne komentira ni ne prepričava. Napominjemo da je od jučer u 15 h predsjednik Vlade u Bruxellesu na nizu sastanaka kako bi se izborio za što bolju poziciju Hrvatske u pregovorima na Europskom vijeću o novom europskom proračunu i Planu oporavka EU-a - zaključuje se.

Podsjećamo, Milanović je petak rekao da smatra kako to nije način na koji se stvari odvijaju u demokraciji.

"To je jako ružno, znate, to je prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka", rekao je Milanović. "Da sam docirao, ispalo bi da sam sugovornika na nešto upozorio, a nisam. Ako sugovorniku ukažete na nešto, ne stjerate ga u stupicu. Stvarno jadno, baš jadno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 17:33