StoryEditor

Faber: Zagreb nije najsigurniji, nego 8. najnesigurniji grad (VIDEO)

Piše PSD.
8. travnja 2009. - 16:05

Ravnatelj policije Vladimir Faber, na prvoj regionalnoj konferenciji o sigurnosti gradova, rekao je da teza o tome kako je Zagreb među sigurnijim gradovima u Europi - nije točna.

 "Po stopi nasilja Zagreb je na osmom negativnom mjestu", izjavio je Faber.

Prva regionalna konferencija "Sigurnost gradova 2009." održana je u Starogradskoj vijećnici. Na konferenciji je sudjelovalo stotinjak državnih, lokalnih i policijskih dužnosnika te stručnjaka za sigurnost iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Vladimir Faber rekao je da se hrvatska policija intenzivno transformira kako bi mogla odgovoriti novim izazovima. Naglasio je da je policija dosad radila više reaktivno, odnosno da je reagirala kad bi se dogodilo neko kažnjivo djelo.

Nov pristup radu policije odražavat će se u promjenama, partnerstvu i prevenciji, rekao je, ističući da je rad policije u zajednici  iznimno bitan u prikupljanju obavijesti o kriminalu te u preventivnom djelovanju. Istaknuto je da problem sigurnosti nije samo stvar države ili policije, nego cjelokupne zajednice koja zajedno s policijom treba djelovati preventivno.

infopunkt.tv

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 01:54