StoryEditor

Faber: Policija mora vratiti poljuljano povjerenje

Piše PSD.
14. listopada 2008. - 16:45

Novi glavni ravnatelj policije Vladimir Faber istaknuo je danas u svom prvom javnom istupu na novoj dužnosti da policija mora vratiti poljuljano povjerenje hrvatskih građana te da se ubuduće njena uspješnost ne smije mjeriti samo "statističkim pokazateljima iz vlastite produkcije".

- Kriminal pritom treba svesti na društveno prihvatljivu razinu, a u tom procesu treba se mijenjati identitet svakog policajca i čitave policije organizacije - kazao je Faber na promociji 1059 novih policajaca i policajki koji su danas završili školovanje.

Faber je dodao da policiju treba transformirati u javni servis koji svoje ciljeve prilagođava potrebama građana.

- Od vas očekujem da u provedbi zakona poštujete ljudska prava i slobode, bez obzira na razlike u nacionalnosti vjeri, spolu, obrazovanju, rasi i bilo kojem drugom osobnom svojstvu, ali isto tako da u sprječavanju kažnjivih djela djelujete odlučno i dosljedno - poručio je Faber novim kolegama.

Nakon govora novi ravnatelj policije, kojega je Vlada na tu dužnost imenovala kao vršitelja dužnosti, nije želio odgovarati na dodatna novinarska pitanja, poručivši da nema ništa za dodati ni oduzeti od onoga što je rekao.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 05:57