StoryEditor
Crna kronikagospodarski kriminal

Započelo suđenje Juraju Buzoliću: optužen da je oštetio partnere za milijun i pol kuna

Piše PSD.
8. rujna 2014. - 19:28
Saslušanjem svjedoka koji je podnio kaznenu prijavu za gospodarski kriminalitet započelo je suđenje protiv bivšeg upravitelja splitskog TKC-a Juraja Buzolića (63). Optužen je zbog zlouporabe povjerenja čime je oštetio dva partnera iz zajedničke tvrtke za milijun i pol kuna.

Na početku rasprave na Županijskom sudu u Splitu Juraj Buzolić izjavio je kako se ne osjeća krivim. Optužnica navodi kako je sa još tri osobe imao udjele u tvrtki "Posebni projekti" d.o.o,  koja se bavila radovima na postavljanju telekomunikacijskih instalacija.

U razdoblju od 2007. do 2010. godine, Buzolić je kao predsjednik Skupštine i direktor navedenog trgovačkog društva, oštetio dvojicu partnera jer im nije dao njihove udjele u prihodu tvrtke, stoji u optužnom aktu.

U navedenom razdoblju među četvoricom s udjelima u vlasništvu trebalo je biti podijeljeno  nešto više od 3 milijuna kuna što znači da bi svakom pripalo oko 760.000 kuna.

Dvojica koja nisu dobili svoj udio podnjeli su 2012. godine kaznenu prijavu protiv Buzolića. Treći partner ne smatra se oštećenim jer je on svoj udio dobio raznim kompenzacijama u namještaju i predmetima.

Nakon što je Porezna prijava Split provela provjeru poslovanja i oni su podnjeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Tijekom istraživanja prijava provedeno je finanncijsko-knjigovodstveno vještačenje te su ispitani svjedoci nakon čega je podignuta optužnica.

U ponedjeljak je tijekom tri sata svjedočio Mirjan Vrsalović, jedan od partnera koji je podnio prijavu protiv Buzolića. U svom iskazu ustrajao je na tome da se smatra oštećenim.

Suđenje će se nastaviti polovicom listopada kada će se saslušati drugi partner, Špiro Perčić, koji se također smatrao zakinutim za 760.000 kuna.

Katarina MARIĆ BANJE
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 19:55