StoryEditor
Crna kronikasplitski TKC

Svjedok na suđenju Buzoliću: Nisam oštećen

Piše PSD.
29. siječnja 2015. - 16:17
Saslušanjem svjedoka nastavljeno je suđenje protiv bivšeg upravitelja splitskog TKC-a Juraja Buzolića (64). Optužen je zbog zlouporabe povjerenja čime je oštetio dva partnera iz zajedničke tvrtke za milijun i pol kuna, a na Županijskom sudu u Splitu u četvrtak je svjedočio treći partner.

Svjedok je dao svoj iskaz još tijekom istrage kada je kazao kako se ne smatra oštećenim jer je on svoj udio dobio raznim kompenzacijama u namještaju i predmetima. Isto je ponovio i na glavnoj raspravi pred sudskim vijećem. Nakon njega je trebala dati iskaz Zdravka Buzolić, supruga optuženoga, ali nije došla zbog gripe te je suđenje odgođeno do početka ožujka.

Juraj Buzolić je na početku sudskog postupka u rujnu prošle godine izjavio kako se ne osjeća krivim. Optužnica navodi kako je sa još tri osobe imao udjele u tvrtki "Posebni projekti" d.o.o, koja se bavila radovima na postavljanju telekomunikacijskih instalacija.

U razdoblju od 2007. do 2010. godine, Buzolić je kao predsjednik Skupštine i direktor navedenog trgovačkog društva, oštetio dvojicu partnera jer im nije dao njihove udjele u prihodu tvrtke, stoji u optužnom aktu. U navedenom razdoblju među četvoricom s udjelima u vlasništvu trebalo je biti podijeljeno nešto više od 3 milijuna kuna što znači da bi svakom pripalo oko 760.000 kuna.

Dvojica koja nisu dobili svoj udio podnjeli su 2012. godine kaznenu prijavu protiv Buzolića. Nakon što je Porezna prijava Split provela provjeru poslovanja i oni su podnjeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Katarina MARIĆ BANJE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 01:38