StoryEditorOCM
Crna kronikaPOTVRĐENA OPTUŽNICA

Ubojica iz Lidla branit će se pred sucem koji je prvi izrekao najvišu zatvorsku kaznu u Hrvatskoj: bivšu partnericu je prije zvjerskog ubojstva ponižavao, novčano iskorištavao, prijetio joj...

31. ožujka 2022. - 18:55

Vijeće splitskog Županijskog suda u četvrtak je potvrdilo optužnicu protiv Željka Đekića (55) zvanog Lika kojom ga se tereti za teško ubojstvo bivše izvanbračne partnerice. Optužnica ŽDO-a ga tereti da je 30. studenog 2021. godine oko 14.53 sati, prema unaprijed stvorenoj nakani da usmrti bivšu izvanbračnu partnericu, ušao u trgovački centar "Lidl" u kojem je ona bila zaposlena kao prodavačica.

Prišao je 44-godišnjakinji i nožem joj zadao više ubodno-reznih rana pa je ona ubrzo preminula zbog brojnosti i težine ozljeda. U daljnjem nanošenju tjelesnih ozljeda spriječile su ga osobe koje su se zatekle u trgovačkom centru.

Podignuta optužnica protiv ubojice iz splitskog Lidla: tereti se za teški oblik zločina kojem je prethodilo dugogodišnje maltretiranje žrtve

Slobodna saznaje: za ubojstvo prodavačice iz Lidla sumnjiči se Željko Đekić - Lika. Na pod su ga bacili mladići koji su se tu zatekli i zaštitar, evo i ostalih detalja zločina koji je šokirao Dalmaciju

Optužnicom se tereti da je bio svjestan da ubodima nanosi teške bolove i patnje žrtvi te da je želio njenu smrt jer je prestao s ubadanjem tek nakon što su ga druge osobe zaustavile i nakon što mu je nož ispao iz ruke. Kako se navodi, on je 44-godišnjakinju prije toga duže vremena ponižavao, novčano iskorištavao, vrijeđao, s njom se svađao i upućivao joj prijetnje zbog čega se ona s djetetom odselila kod roditelja.

image

Sudac Dinko Mešin 

Duje Klarić/Cropix

Đekiću će, doznajemo, suditi sudsko vijeće na čelu sa sucem Dinkom Mešinom koji je široj javnosti postao poznat po izricanju vrlo rigoroznih zatvorskih kazni okrivljenicima za koje ocijeni da su to zaslužili.

Podsjetimo da je baš sudac Mešin prvi u Hrvatskoj izrekao kaznu od 50 godina zatvora Luki Juretiću, 26-godišnjaku iz Solina za tešku ubojstvu krajem siječnja 2019. u Solinu kada je udarcima čekićem, batom i ubodima nožem ubio 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušao na isto tako brutalan način ubiti njegovu 87-godišnju suprugu Senku.

Visoki kazneni sud smanjio je tu kaznu na 40 godina. Najveća maksimalna kazna koju bi, ako mu se dokaže da je počinio to za što ga terete, moga dobiti Đekić je 40 godina zatvora obzirom da je u pitanju jedna žrtva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 15:09