StoryEditorOCM
Crna kronikaGOTOVA ISTRAGA

Podignuta optužnica protiv ubojice iz splitskog Lidla: tereti se za teški oblik zločina kojem je prethodilo dugogodišnje maltretiranje žrtve

25. veljače 2022. - 16:41

Podignuta je optužnica zbog ubojstva u trgovini Lidla u Splitu kada je Željko Đekić (55) zvani Lika ubodima nožem usmrtio bivšu partnericu. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti ga za teško ubojstvo.

Đekić je optužen da je 30. studenog prošle godine oko 14.53 sati, prema unaprijed stvorenoj nakani da usmrti bivšu izvanbračnu partnericu, ušao u jedan trgovački centar u kojem je ona bila zaposlena kao prodavačica te počinio navedeno kazneno djelo.

Optuženi se tereti da je prišao 44-godišnjakinji i nožem joj zadao više ubodno-reznih rana pa je ona ubrzo preminula zbog brojnosti i težine ozljeda. U daljnjem nanošenju tjelesnih ozljeda spriječile su ga osobe koje su se zatekle u trgovačkom centru.

image
Lampioni i cvijeće ispred ulaza u trgovinu u Poljičkoj ulici
Nikola Vilić/Cropix

Đekića se tereti da je bio svjestan da ubodima nanosi teške bolove i patnje žrtvi te da je želio njenu smrt jer je prestao s ubadanjem tek nakon što su ga druge osobe zaustavile i nakon što mu je nož ispao iz ruke.

Kako stoji u optužnom aktu on je 44-godišnjakinju prije toga duže vremena ponižavao, novčano iskorištavao, vrijeđao, s njom se svađao i upućivao joj prijetnje, zbog čega se ona s djetetom odselila kod roditelja.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. U istražnom zatvoru se nalazi od uhićenja odmah nakon ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 12:07