StoryEditor
Crna kronikanazire se kraj

U lipnju presuda Štimcu, obitelj Pokrovac tvrdi: Mislio je da mi ne znamo da je u policiji priznao dug

Piše PSD.
14. svibnja 2014. - 11:25
Splitski je sud bilješku pribavio iz spisa Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu na zahtjev zagrebačkog odvjetnika Roberta Jančika koji zastupa Moravku i Mateu Pokrovac, suprugu i kćer pokojnog nogometnog menadžera, koje su jedine njegove nasljednice, i koje su tužile Štimca da im vrati novac kojeg je posudio od njihova supruga i oca.

Time je završena rasprava u toj parnici, jer suprotstavljene strane nisu imali novih dokaznih prijedloga, pa je sutkinja u lipnju odredila objave presude. Na ročište su došli samo odvjetnici.

Odvjetnik Jančik je kazao da su nasljednice Dina Pokrovca krenule u taj parnični postupak jer je Igor Štimac u obavijesnom razgovoru koji je obavljen na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu nakon pogibije Pokrovca dao izjavu da mu je ostao dužan.

- On je to zaboravio, ili je mislio da mi za to ne znamo – kazao je odvjetnik Jančik, koji naglašava da se izjave iz obavijesnih razgovora mogu koristiti kao valjan i zakonit dokaz u građanskim parnicama.

To potkrepljuje sudskom praksom, odnosno odlukom Ustavnog suda iz 2005. godine.

- Ako mu je nije ostao dužan, zašto je onda nakon smrti Pokrovca na obavijesnom razgovoru kazao da mu je ostao dužan? - upitao se zagrebački odvjetnik.

Igor Štimac je na splitskom sudu kazao da je novac Pokrovcu vratio preko njegove prijateljice Renate Cetine.
Obitelj Pokrovac je prije godinu dana uspješno pravomoćno okončala takav sudski postupak protiv Srđana Andrića, za kojeg odvjetnik Jančik kaže da je bio izuzetno korektan.

Također, potražuju oko 700 tisuća eura od Hajduka i Nike Kranjčara od transfera iz Dinama.

- Odvjetnik Hajduka osporava mjesnu nadležnost Općinskog suda u Splitu za taj predmet, a o kojoj žalbi splitski Županijski sud odlučuje već nekoliko godina - napomenuo je odvjetnik Jančik.

T. GATTIN ZEBIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 20:12