StoryEditor
Crna kronikaOTPRIJE POZNAT

Tri na jednog: bračka policija uhitila maloljetnika koji je s nasilnicima u Milni prijeteći smrću bračnom paru oteo majicu s oznakama NK Osijek

29. travnja 2020. - 11:15

Brački policajci uhitili su maloljetnika koji se sumnjiči da je s još dvojicom nasilnika u nedjelju ujutro na šetnici u Milni prijetnjama smrću natjerao 24-godišnjaka da skine majicu s obilježjima NK Osijek. Oteta majica nije nađena, kao ni dvojica suučesnika, a uhićeni 17-godišnjak otprije je poznat po problematičnom ponašanju te je već evidentiran u sustavu.

Nasrtanje trojice na 24-godišnjaka nije spriječilo ni što je bio sa suprugom, a radi se o državljaninu BiH koji radi na Braču u ugostiteljstvu te tamo i živi. Nakon što su presreli bračni par u nedjeljnoj šetnji, trojica su od 24-godišnjaka pod prijetnjama smrću zatražila da skine majicu s oznakom nogometnog kluba iz Slavonije i da im je preda. Kako je on to odbio,  nasilnici su nastavili s upornim prijetnjama, a supružnici su ušli u svoje vozilo i udaljili se.

Trojica nasilnika su nakon toga mopedom krenula za njima, prepriječili im put te je 24-godišnjak morao zaustaviti automobil. Zatim su udarali po vozilu i nastavili upućivati prijetnje smrću nakon čega im je 24-godišnjak iz straha za život sebe i supruge predao majicu. 

Kako saznajemo iz PU splitsko dalmatinske, policijski službenici Policijske postaje Brač  su odmah poduzeli intenzivno kriminalističko istraživanje i došli do maloljetnika  koji se sumnjiči da je s još dvije nepoznate osobe počinio razbojništvo nad 24-godišnjakom. Protiv maloljetnog počinitelja je podnijeto Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež kao nadopuna kaznene prijave koja je podnijeta dok su još počinitelji bili nepoznati.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje kako bi se našla i druga dvojica jer ih malodobnik držeći se kodeksa šutnje nakon uhićenja nije odao. Radi se o kaznenom djelu razbojništva, a ne krađe, što je teža kvalifikacija i to zbog prijetnji smrću kojima su se domogli majice što je teža kvalifikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 11:23