StoryEditor
Crna kronikaOPASNOST NA CESTI

Interventna u akciji: u Solinu zaskočili pijanog vozača koji je s ukradenim Mitsubishijem izazvao prometnu u Trogiru, provjera dosjea otkrila pozadinu

29. travnja 2020. - 11:49
IlustracijaZeljko Hajdinjak/HANZA MEDIA

Interventni policajci uhitili su za manje od sat vremena 43-godišnjaka koji se s ukradenim osobnim automobilom Mitsubishi dovezao iz Okruga Gornjeg do Solina nakon što je pijan u Trogiru izazvao prometnu nesreću. Osim krađe i vožnje pod utjecajem alkohola 43-godišnjak nije imao kod sebe vozačku dozvolu jer mu je ista otprije oduzeta pošto ima na snazi zabranu vožnje.

Oko 18.30 sati u Okrugu Gornjiem Mitsubishija je vlasnik nakratko ostavio bez nadzora i s ključem u bravi kad je u njega sjeo pijani 43-godišnjak i odvezao se prema Trogiru. Tamo je izazvao prometnu nesreću u kojoj na sreću nitko nije stradao već je samo napravio materijalnu štetu.

Po dojavi su odmah u potrazi angažirani svi policijski službenici na terenu te su ukradenog Mitsubishija presreli pripadnici Interventne jedinice policije nešto poslije 19.30 sati u Solinu. Utvrđeno je tada kako vozilom upravlja 43-godišnjak koji nije kod sebe imao vozačku dozvolu i kojem je testiranjem nađena prisutnost alkohola u organizmu.

Nije se lako predao te je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Nakon provjere podataka jasno je bilo opiranje, pošto je recidivist u prometnim prekršajima zbog čega je imao evidentiranu zabranu vožnje i oduzetu dozvolu. Kako se prvo morao preko noći otrijezniti u postaji, nad njim je još u tijeku kriminalističko istraživanje.

Osim prekršaja Zakona sigurnosti prometa na cestama ide mu i kaznena prijava zbog krađe automobila. Mitsubishi je vraćen vlasniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 19:44