StoryEditor
Crna kronikapotvrdili odvjetnici

Svi torcidaši osumnjičeni za napad na Srbe u Uzdolju pušteni na slobodu, uskoro se spremaju na veliku feštu; Jedan od njih se ženi, i kompanjoni mu stižu na pir

Piše PSD, H
6. prosinca 2019. - 15:55
privodjenje_policija03-280819

Odlukom Općinskog suda u Šibeniku, svih 15 osumnjičenih za napad na Srbe u Uzdolju pušteni su na slobodu nakon što je protiv njih 4. prosinca Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu, potvrdila su za Šibenik.in dvojica odvjetnika osumnjičenih.

Skupina koja je u Uzdolju napala Srbe optužena za zločin iz mržnje, prijete im strože kazne

Kako doznaje Šibenik.in, jedan od osumnjičenih napadača 14. prosinca se ženi, što je potvrdio i njegov odvjetnik Edvard Sušac, poručivši: 'Neka mu je sa srećom'. Vjenčanju će navodno prisustvovati još nekoliko osumnjičenih.

Desetorica osumnjičenih torcidaša već danas izlaze iz istražnog zatvora, dok je ostalima već ranije istekao, potvrdio je za Šibenik.in Ringo Špaleta, također odvjetnik jednog od osumnjičenih.  

Općinsko državno odvjetništvo može se žaliti na odluku suda, ali neće spriječiti njeno izvršenje. 

Optužnicu protiv petnaestorice koji su 21. kolovoza u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu tužiteljstvo je podnijelo 4. prosinca. Skupinu u kojoj najmlađi optuženik ima 19, a najstariji 29 godina sumnjiče zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih ozljeda iz mržnje. 

Terete ih da su 21. kolovoza oko 22,15 sati, zajedno i dogovorno, s više automobila došli do ugostiteljskog objekta u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos nogometne utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske i to s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima nogometnog kluba iz Srbije. 

Potom su, svi maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnica i 18 gostiju među kojima i djeca, uz razne pogrdne riječi i psovke, razbijali inventar te daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu. 

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobili su tjelesne ozljede, a šteta pričinjena vlasnici se procjenjuje na iznos od oko 25.000 kuna.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 13:17