StoryEditor
Crna kronika‘Slobodna‘ doznaje

Osumnjičeni za ubojstvo zagrebačkog bankara ljeta mirno provodio na Čiovu: ‘Šokirani smo, bio je miran susjed, a svake bi godine odlazio u Čavoglave‘

30. siječnja 2020. - 22:29
Marko Todorov/HANZA MEDIA

Tomislav Viktor Basa, osumnjičeni za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića, u mjestu Okrug Donji na Čiovu pokraj Trogira ima vikendicu u kojoj tradicionalno boravi tijekom ljeta, ekskluzivno saznaje Slobodna Dalmacija.

Vlasnici kuća s predjela Punta s kojima s susretao tijekom ljetnih boravaka, šokirani su viješću o uhićenju susjeda o kojem imaju samo riječi hvale. Drže ga mirnim, staloženim i vrlo druželjubivim čovjekom s kojim nikada nisu imali nikakvih problema.

- Nakon što je na TV-u izašla snimka čovjeka koji se sumnjiči za ubojstvo tog bankara, prvo sam promislila, ma čekaj, pa ovaj čovjek skroz sliči našem Tomi. Sliče za nevirovat.  Sekundu posli počeli su zvonit telefon, mobitel, svi su se uznemirili, svi su shvatili kako je to stvarno naš susid Tomo.

Šokirani smo skroz, pamtimo ga kao jednog finog, pristojnog, druželjubivog susida, uvik bi s njim rado popričali. Koliko znamo rastavio se, ima jednu kćerku. Tu kuću, tako barem mi znamo, ima i nadalje, ako on ljeti ne dođe na odmor, iznajmljuje je gostima. Čuli smo se svi između sebe, i doslovce ne možemo virovat da je Tomo osumnjičen za tako nešto. To s njim povezati ne možemo, jednostavno nespojivo – saznajemo s Čiova, odakle nam kažu i kako je osumnjičeni svake godine za obljetnicu Oluje boravio u Čavoglavama.

Podsjetimo, nakon gotovo 21 godine, kriminalisti PU zagrebačke ponovno su otvorili slučaj ubojstva kontroverznog bankara Ibrahima Dedića, vlasnika Promdei banke, koji je likvidiran u srpnju 1999. godine.

Dedić je ubijen hicima iz pištolja na stubištu svoje zgrade u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. listopad 2020 04:42