StoryEditorOCM
Crna kronikaraspliće se klupko

Ima li noćašnja eksplozija veze s ubojstvom člana zločinačke organizacije Željka Rajića? Vlasnica fast fooda supruga je ubojice Petra Vuknića

Piše Vladimir Urukalo
4. svibnja 2022. - 10:49

Splitska policija istražuje moguću povezanost eksplozije koja je oko tri sata ujutro odjeknula u fast foodu "In" u Ulici Bruna Bušića s obračunima unutar splitskog krim miljea koji su kulminirali početkom veljače ove godine kada je ubijen Petar Vuknić, 41-godišnjak koji je postao poznat široj javnosti kao član zločinačke organizacije Željka Rajića.

Poveznica je činjenica da je Vuknićev ubojica Dragomir Petrović zvani Buvel, 50-godišnjak iz Trolokava, a njegova supruga je navedena kao osoba ovlaštena za zastupanje u tvrtci "Auguri j.d.o.o." pod koju spada navedeni fast food objekt te u istom objektu i radi. Splitska je policija u srijedu tokom jutra provodila očevid i izuzimala tragove unutar kioska koji bi im trebali pomoći utvrditi tko je bacio eksplozivnu napravu u unutrašnjost objekta na Splitu 3.

Podsjetimo, Petrovića se osnovano sumnjiči da je u 3. veljače ove godine telefonom namamio Vuknića da se nađu ispred hotela na Žnjanu te su sjeli u vozilo marke Smart. Vozili su se do područja Malačka kod Kaštel Starog te je tijekom vožnje Petrović hicem iz pištolja zasad nepoznate marke pogodio Vuknića u tijelo. Ovaj je ubrzo preminuo, a Petrović je njegovo tijelo izbacio iz vozila na predjelu Malačka i odvezao se "Smartom" natrag u Split.

Petrović se policiji sam predao i to nakon što je bio prijavljen i njegov i Vuknićev nestanak te im je nakon uhićenja priznao ubojstvo i rekao mjesto gdje je bacio tijelo. Pojasnio je i da se s pokojnim Vuknićem sastao kako bi ga pitao tko je podmetnuo požar u garaži na Pujankama početkom prosinca prošle godine kada je izgorjelo ili oštećeno 11 automobila i devet motocikala među kojima je bio i automobil marke Golf u vlasništvu Petrovićeve supruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 17:03