StoryEditorOCM
Crna kronikaNOĆNA PALJEVINA

Vatreni rat kraj Splita: ženska osoba natopila kafić na plaži benzinom i zapalila ga, turist gasio požar i umalo stradao! Vlasnik nam ustupio snimke kamere, sumnja tko je krivac

1. srpnja 2022. - 12:28
Nadzorna kamera bistroa 'In' u Strožancu snimila je žensku osobu kako polijeva zapaljivu tekućinu po lokalu; Plamen se proširio u trenuScreenshot/Privatni album/Gordana Zerdun

U bistrou "In", na plaži u Strožancu u Podstrani u noći sa četvrtka na petak ženska osoba je podmetnula požar nakon što je natopila stolove zapaljivom tekućinom. Širenje plamena je spriječio Francuz, gost iz obližnjeg apartmana, koji je tom prilikom zadobio opektine na rukama i umalo i sam stradao.

image

Potpaljivačica je obmotala glavu i lice kako bi prikrila identitet

Screenshot/Privatni album/Gordana Zerdun

Naime, zbog tekućine koja je natopila objekt, vatreni jezici su se proširili tolikom brzinom da je stranac jedva izbjegao teže posljedice. Vlasnik kafića Jurica Vuleta, kaže kako sumnja tko je krivac.

Ustupio nam je snimke svoje nadzorne kamere na kojima se vidi noćna posjetiteljica te turist koji gasi požar. Sretan je što nisu stradali gosti u apartmanima iznad lokala.

image

Noćna posjetiteljica temeljito je natopila stolove zapaljivom tvari

Screenshot/Privatni album/Gordana Zerdun

Na jednoj snimci vidi se kako oko 4.30 sati u lokal šetajućim korakom dolazi ženska osoba, glave omotane maramom i polijeva po stolovima i stolicama tekućinu. Obišla je cijeli lokal i pobrinula se da se gorivo temeljito rasporedi.

image

Vatru je pokušao ugasiti Francuz koji je umalo i sam stradao

Screenshot/Privatni album/Gordana Zerdun

Nakon toga bacila je zapaljenu krpu ili Molotovljev koktel, kaže nam vlasnik, i buknula je vatra. Nakon što se udaljila, naišao je Francuz koji je spriječio veću štetu i tragediju jer su iznad bistroa apartmani s gostima.

Obje video snimke možete pogledati u nastavku teksta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 18:45