StoryEditorOCM
Crna kronikažupanijski sud

U Splitu počinje suđenje za ubojstvo Petra Vuknića na Malačkoj: kako je započela svađa u Smartu i tko je prvi potegnuo pištolj?

10. studenog 2022. - 09:12

Na Županijskom sudu u Splitu počinje suđenje Dragomiru Petroviću (50) zvanom Buvel za ubojstvo Petra Vuknića, 35-godišnjaka iz Splita. Zločin se dogodio u veljači ove godine, a ubojica je žrtvu pogodio jednim hicem iz pištolja pogodio u trbuh, što je izazvalo unutarnje krvarenje koje je naposljetku dovelo do smrti.

Sve se to odigralo u osobnom automobilu Smart tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati, a Županijsko državno odvjetništvo u Splitu smatra kako je u vozilu došlo do verbalnog sukoba te je Dragomir Petrović u jednom trenutku ispalio hitac iz pištolja u Petra Vuknića. Potom je njegovo mrtvo tijelo ostavio na predjelu Malačka i udaljio se s mjesta događaja. 

image

Sve je spremno

Kmb/sd/

Nakon uhićenja,  Petrović je u svojoj obrani ispričao da se s Vuknićem našao kako bi ga pitao tko je u garaži na Pujankama podmetnuo požar u kojem je, uz ostalih 11 vozila i devet motocikala, izgorio i golf Petrovićeve supruge.

U jednom je trenutku došlo do žešće prepirke te je, kako se optuženi izjasnio, Vuknić posegnuo za pištoljem.

Petrović je tada, dok je držao volan jednom rukom, drugom  iz pretinca vozačevih vrata uzeo pištolj i ispalio hitac u svoju žrtvu. kada bi sud prihvatio njegovu obranu radilo bi se o nužnoj obrani, odnosno prekoračenju nužne obrane. 

image

Odvjetnik Veljko Miljević u sudnici Županijskog suda u Splitu

Kmb/sd/
image

Sudnica, pred početak suđenja

Kmb/sd/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2023 02:34