StoryEditor
Crna kronikapovišena temperatura

Bjegunac koji je jučer ludovao po Splitu doveden pritvorskom nadzorniku navečer: sumnjalo se da je zaražen koronavirusom te je odveden na testiranje

5. svibnja 2020. - 19:37
aa aa

NOVO - Iz PU splitsko-dalmatinske je oko 19.30 sati stiglo priopćenje u kojem je navedeno kako je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak počinio produljeno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Tijekom ovog događaja lakše su ozlijeđena dva policijska službenika. Jučer tijekom dana na nekoliko lokacija u Splitu obavljen je očevid na mjestu događaja, kao i očevid na oštećenom službenom vozilu i službenom motociklu, stoji u priopćenju.

S privođenjem se čekalo cijelo poslijepodne jer se sumnjalo na zarazu koronavirusom.

RANIJE - Hrvoje M. (32) iz Splita koji je u ponedjeljak poslijepodne uhićen u Ulici Put Vrborana nakon polusatnog bijega pred splitskim policajcima, u utorak do 14 sati još uvijek nije bio priveden na ispitivanje na ODO Split, a razlog je čekanje rezultata testa na COVID 19.

Naime, nakon uhićenja utvrđeno je da muškarac ima povišenu tjelesnu temperaturu te je odveden na testiranje u splitsku bolnicu.

Zbog toga, u trenutku pisanja ovog teksta u utorak poslijepodne, službeno još uvijek nije bila završena kriminalistička obrada niti podignuta kaznena prijava. Ipak, doznali smo da će najvjerojatnije biti kazneno prijavljen za prisilu prema službenoj osobi i obijesnu vožnju u cestovnom prometu.

Podsjetimo, 32-godišnjaka je u ponedjeljak oko 16.15 sati u ulici Sedam Kaštela uočila policijska ophodnja dok je bio u zelenom passatu splitskih registarskih oznaka zajedno s još jednom osobom.

Obzirom da su znali da su PP Kaštela i 2. Policijska postaja za njim raspisali potragu, pokušali su ga zaustaviti, no nije se obazirao na njihove zapovijedi već je stisnuo gas i počeo bježati. U navedenoj je ulici prvo vozilom udario u službeno policijsko vozilo u kojem su bila dva policajca da bi potom automobilo pokušao oboriti i jednog od policajaca prometne policije na motociklu.

"Očistivši" sebi put nastavio je bjesomučno voziti, no policajci su ga opet sustigli u Vukovarskoj ulici nedaleko od raksrižja za "Mall of Split". Tada udarom automobila ruši ovog istog policajca na motociklu i bježi dalje. Iako je pao zajedno s teškim motocikom, policajac nije odustao već je podigao motocikl, sjeo na njega i ponovno pojurio za bjeguncem.

- Odmah su angažirani i pripadnici Interventne jedinice policije te policijski službenici na službenim motociklima. Vozač i putnik iz vozila uhićeni su i oko 16.40 privedeni u službene prostorije te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje - izvjestila je splitska policija.

Dakle, policajci su uspjeli sustići automobil s bjeguncem na cesti u blizini trgovačkog centra na Kili te su mu blokirali put, a tijekom bijega je s vozila otpao i jedan kotač. Vidjevši silnu policiju za petama, 32-godišnjak je zaustavio vozilo tik pred ulazom u dvorište jedne obiteljske kuće te je istrčao i počeo bježati preko polja i između obiteljskih kuća, a za njim je krenulo desetak policajaca. Naposljetku je ipak uhićen.

Kako smo neslužbeno doznali, Hrvoja M. policija je tražila zbog umješanosti u nedavnu tučnjavu u Kaštelima odnosno napada na tri žene u Kaštelima i oštećenja tuđe stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2021 20:44