StoryEditor
Crna kronikastigli nalazi

Bjegunac koji je ludovao po Splitu negativan na koronu, na Odvjetništvu je iznio obranu: ‘Bježao sam jer su me policajci već jednom pretukli!‘

5. svibnja 2020. - 21:30

Nalaz na koronavirus za bjegunca pred policijom Hrvoja M.(32) iz Splita je negativan te su ga na državnom odvjetništvu u utorak navečer mogli ispitati bez straha od zaraze. U svojoj obrani je negirao da je želio napasti policajce već je izjavio kako je bježao od njih jer su ga već jednom njihove kolege pretukle.

Njegovu obranu je preuzeo odvjetnik Željko Ostoja koji nam je kazao da će Hrvoje M. ujutro biti doveden sucu istrage kako bi se odlučilo o istražnom zatvoru nad njim.

- Bježao je iz straha, ali se zaustavljao na semaforima i poštovao sva crvena svjetla. Radi se o prekoračenju krajnje nužde jer ga je policija već jednom pretukla zbog čega s njima ima sudski spor koji je u tijeku. Vozio je šest kilometara bez kotača na automobilu koji mu je ispao kraj Marjanskog tunela, a s vozilom je stigao do prodajnog centra City One - kazao nam je odvjetnik.

S policajcima se Hrvoje M. suočio u Ulici Hrvatske mornarice u Volkswagen Passatu, a kako je za njim raspisana potraga zbog sudjelovanja u tučnjavi u Kaštelima pokušali su ga zaustaviti. Bježeći od njih je prešao dobar dio grada te je prvo u ulici Antuna Mihanovića i potom u Vukovarskoj ulici vozilom udario u policijski motocikl na kojem se nalazio policijski službenik koji je pao na pod.

Kotač s Passata mu je ispao u Mihanovićevoj ulici u kojoj su radovi na kolniku te je unatoč tome došao s automobilom do Kile. Policijski službenik na motociklu također nije odustajao i nastavio je motociklom potjeru za 32-godišnjakom.

Tijekom lude vožnje, Hrvoje M. je stajao na svakom crvenom svjetlu i na semaforima je čak komunicirao s policajcem na motociklu koji mu je vikao:“Stani!”. Stigao je Vukovarskom do Malla pa prema Cityju gdje su napravili blokadu pa je nastala kolona vozila te je Passatom skrenuo u lijevo preko dvije kolničke trake i nogostupa.

Tada Hrvoje M. staje i izlazi iz vozila na ulicu na Putu Vrborana gdje su ga uhitili interventni policajci. Uhićen je i njegov suvozač iz Passata koji je jutros pušten na slobodu. Kako je Hrvoje M. imao visoku temperaturu prije dovođenja na državno odvjetništvo je testiran.

U konačnici je prijavljen samo za prisilu prema službenoj osobi, iako je bilo najava da bi policija mogla ići i s pokušajem ubojstva. U svom dosjeu Hrvoje M. ima presude zbog razbojstava za koje je odslužio ukupno šest godina zatvora. Upravo prilikom uhićenja za ta kaznena djela je doživio premlaćivanje zbog kojeg je ušao u sudski spor s MUP-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2022 11:02