Biznisorco planira inicijalnu javnu ponudu do 60 milijuna eura

U lipnju starta IPO ‘Sunčanog Hvara’

Piše Joomla\CMS\User\User

Tvrtka ORCO Property Group, koja je s državom u javno-privatnom partnertsvu u upravljanju “Sunčanim Hvarom”, u lipnju planira inicijalnu javnu ponudu dionica putem Erste banke, a inicijalna ponuda trebala bi iznositi od 50 do 60 milijuna eura, kazao nam je Dragan Lazukić, regionalni predsjednik Uprave ORCO grupe, kojega smo zatekli u Pragu.

Točno je da ćemo u lipnju emitirati nove dionice “Sunčanog Hvara” za hrvatsko tržište, a tome još prethodi dobivanje suglasnosti Hanfe. Time želimo od “Sunčanog Hvara” stvoriti moderno dioničko društvo, a vlasnička struktura mogla bi se značajno promijeniti u korist malih dioničara.

ORCO bi prodao dio svojih dionica kroz inicijalnu ponudu i ostao bi ispod 50 posto u vlasničkoj strukturi, i po prvim procjenama “Sunčani Hvar” bi došao do 35 posto free floata, čime bi se poboljšao odnos u vlasničkoj strukturi.

Tim potezom ORCO bi trebao i dalje ostati najveći pojedinačni dioničar, no njegov bi udjel iznosio oko 40 do 45 posto, ovisno o situaciji na tržištu, kaže Lazukić. ORCO je osim “Sunčanog Hvara”, kojim upravlja i gdje su obnovili tek trećinu kapaciteta, zainteresiran i za druga veća ulaganja u turističke tvrtke.

R. MIKAČIĆ

#ORCO#SUNčANIHVAR#IPO