StoryEditorOCM
Dalmacijalov na 4 zvjezdice

'Sunčani Hvar' obnavlja hotel 'Pharos' s 50 milijuna kuna!

Piše PSD.
10. siječnja 2016. - 09:19
Nakon uspješnog restrukturiranja društva "Sunčani Hvar", te ostvarene bruto operativne dobiti od gotovo 68 milijuna kuna u prošloj godini, Grad podno Španjole je napokon doživio i toliko priželjkivani investicijski ciklus, a u tom smislu se upravo hotel "Pharos" pokazao kao najznačajniji potencijal unutar postojećeg portfelja Društva.

- Izrađen je plan investicije ukupne vrijednosti od gotovo 50 milijuna kuna, čime će se izgrađena infrastruktura hotela "Pharos", odnosno glavna zgrada, vanjski bazen i 202 sobe, u potpunosti adaptirati u luksuzni objekt.

Novoobnovljeni hotel imat će sve sadržaje na razini hotela s četiri zvjezdice, no bit će kategoriziran s tri zvjezdice u prvom redu zbog veličine soba, koje se, s obzirom na to da se radi o adaptaciji, ne mijenjaju, navodi Gordana Tomičić, predsjednica Uprave hotelske tvrtke.

Tomiočić dodaje da se za hotel već sada bilježi visok interes s ključnih emitivnih tržišta, mada je njegovo puštanje u komercijalnu funkciju predviđeno za početak lipnja ove godine.



Inače, koncept novog "Pharosa" temelji se na preferencijama standarda usluga i navikama putovanja gostiju mlađe životne dobi, tzv. Millenials-generacije.

Dakle, bit će to prvi takav hotel na ovom području, ujedno klasificiran i kao "Bicycle friendly". Takva odluka temelji se na spoznajama da će spomenuta generacija do 2025. godine generirati više od 50 posto cjelokupne turističke potrošnje i dominirati svim turističkim kretanjima, a u "Sunčanom Hvaru" prepoznat je njezin udio od gotovo 60 posto u ukupnim ostvarenim noćenjima.

- Izazov je stvarati novi proizvod koji značajno izlazi iz okvira standardnih hotelskih usluga, ali i dizajna interijera i okolnih prostora hotela. Iznimno mi je drago da je projektni zadatak u potpunosti odrađen unutar menadžmenta "Sunčanog Hvara", te da će novi hotel u potpunosti biti upravljan lokalnim menadžmentom.

Autor idejnog rješenja budućeg hotela "Pharos" je Filip Kožarić, potvrđeni arhitekt u nacionalnoj turističkoj industriji. Ističem da imamo i snažnu podršku lokalne zajednice koja je krucijalna za uspješno ostvarenje ovog projekta i investicije čiji će direktni pozitivni učinci biti vidljivi već iduće sezone, rekla je Tomičić.

Mirko Crnčević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:14