StoryEditorOCM
BiznisVLASNIK ‘VOLTINGa‘

Tomislav Seser ima rješenje za raspored u školama i fakultetima: Nema više ručnog unosa podataka, sad je tu moderna aplikacija Sceduly

Piše Ljubica Vuko Joško Šupić/ Hanza Media
10. kolovoza 2020. - 13:00

Tomislav Seser, vlasnik je obrta "Volting" iz Splita. Njegova je osnovna djelatnost računalno programiranje i premda je u poduzetničke vode krenuo početkom ove godine, netom prije početka korona-krize, već ima prvi samostalni proizvod. To je Sceduly, aplikacija za izradu rasporeda u školama, fakultetima i sveučilištima.

Svoj proizvod ovaj mladi inženjer plasirao je u drugoj polovici srpnja i njegova je aplikacija dostupna na globalnom tržištu.

- Sceduly je dostupan na bilo kojem računalu ili mobilnom uređaju za jednostavno praćenje i izradu rasporeda, te je uspješno integriran u AAI@EduHr sustav visokog obrazovanja omogućujući tako autentifikaciju studenata sa svih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj. Može ga se koristiti bez preuzimanja, bez instalacije i bez problema - kazuje nam Tomislav.

Inače, AAI@EduHr je Autentifikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj čija je temeljna zadaća omogućiti sigurno, pouzdano i efikasno upravljanje elektroničkim identitetima te njihovu uporabu za pristup mrežnim i mrežom dostupnim resursima.

A kako je sve počelo? Tomislav kazuje kako je završio studij elektrotehnike, ali programiranje ga je uvijek zanimalo, pa je još u srednjoj školi s prijateljem programirao jednu igricu. Radio je nekoliko godina u jednoj firmi, ali je početkom godine odlučio krenuti samostalno u novi projekt i u potpunosti se posvetiti razvoju aplikacije Sceduly i njezinom plasmanu na tržište, prvo u Hrvatskoj, potom i u svijetu.

Velike uštede

Prvu verziju aplikacije Sceduly, Tomislav Seser je izradio za potrebe Visoke škole Aspira, gdje je i sam angažiran kao vanjski suradnik na studiju računarstva.

- Na Aspiri su htjeli digitalizirati raspored. To je bilo prije godinu dana i otada uspješno koriste aplikaciju Sceduly na svim svojim studijima i programima cjeloživotnog obrazovanja. Ostvarene su velike uštede. S vremenom sam vidio potencijal tog proizvoda i krenuo ga razvijati - kazuje Tomislav, dodajući kako je krajem srpnja pokrenuo kampanju preko društvenih mreža i već je iskazan veliki interes.

Iako je vrijeme godišnjih odmora, pa bi se moglo reći da ljudima nije sada do toga da misle na obveze koje ih čekaju na jesen, javili su mu se već mnogi koji u primjeni aplikacije Sceduly vide pojednostavljenje obveza koje ih čekaju u izradi rasporeda u školama, fakultetima i sveučilištima. Tako su interes dosad iskazali iz obrazovnih institucija u Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Splitu, ali i iz inozemstva odakle su se prvo javili iz Prištine.

Korisno svima

Sceduly je u potpunosti integriran u informatički sustav visokih učilišta ISVU, a zahvaljujući tome u samo nekoliko klikova moguće je dohvatiti sve ISVU podatke o studijskim programima, predmetima, predavačima, studentima i učionicama. Dakle, Sceduly omogućava svakom fakultetu ili sveučilištu jednostavan uvoz svih ISVU podataka. Ako koriste aplikaciju, prodekani za nastavu ne moraju više ručno unositi podatke kako bi napravili raspored.

- Važna značajka Scedulyja je i da svaki student u Republici Hrvatskoj, prvi put, dobiva svoj vlastiti individualni raspored, prema predmetima koje je upisao u akademskoj godini - kazuje nam Tomislav. Dodaje kako je to korisno svima, a osobito je bitno za studente kojima je ostao poneki ispit s prethodne godine, sada sa Scedulyjem mogu dobiti jednostavan raspored svih predmeta.
Nadalje, Tomislav Seser kao važnu značajku aplikacije izdvaja to što je raspored online dostupan i svima su vidljive izmjene na svim uređajima, a dodatna atrakcija je što se objedinjeni prikaz svih rasporeda u stvarnom vremenu može vidjeti na TV-u u atriju ili čekaonici. Program za rasporede također podržava i slanje automatiziranih obavijesti na TV rasporede.

- Administratorsko sučelje pruža jednostavan tjedni pregled sa svim nastavnim aktivnostima te dostupnost učionica, a dizajnirao sam ga kao da su korisnici u avionu, raspored je prema redu letenja. Označeno je vrijeme polaska, predmet je flight, učionica gate, predavač captain, itd. To se svidjelo onima koji već koriste Sceduly - kaže Tomislav.

I na internetskoj stranici sceduly.com o funkcionalnosti Scedulyja može se naći cijeli niz pojašnjenja. Tako je navedeno kako integracijom u AAI@EduHr sustav Sceduly omogućuje autentifikaciju i pregled rasporeda samo studentima koji pripadaju ustanovi. Rasporedi se mogu objaviti i javno. Sceduly omogućava i kreiranje odvojenih ili kombiniranih rasporeda za sve lokacije ili gradove u kojima ustanova izvodi nastavu.

Optimizacija poslovanja

Osim projekta Sceduly, core business "Voltinga" je optimizacija i automatizacija poslovanja kroz digitalizaciju poslovnih procesa. I u tom segmentu unatoč korona-krizi, ostvarena je suradnja s renomiranim tvrtkama i posao se razvija.

- Firme koje su se digitalizirale brže i lakše su se prilagodile, to se pokazalo u ovoj krizi. Zato je digitalizacija bitna. Što se tiče mog poslovanja, za mene je svaki novi posao ujedno i novi skok. Nisam imao klijente o kojima ovisim, a prve mjesece korona-krize više tvrtki i obrta iskoristilo je za optimizaciju poslovnih procesa. Primjera radi, angažman "Voltinga" donio je velike uštede u radu jedne turističke agencije koja je prodaju aranžmana digitalizirala na novi način. To je moje jedinstveno iskustvo u krizi - ističe Tomislav Seser koji s optimizmom gleda u budućnost.

Njegov Sceduly ima veliki potencijal, a već plasman na hrvatsko tržište bio bi veliki uspjeh.

Prioriteti za bolju Hrvatsku


1. digitalizacija javne uprave i svih administrativnih poslova. Ova situacija je pokazala da se to može.
2. pojednostaviti sve zakonske propise koji reguliraju poslovne aktivnosti i riješiti problem propisa koji se mogu različito tumačiti
3. smanjiti parafiskalne namete

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 09:23