StoryEditorOCM
Tenisdrugi grand slam

Loš ždrijeb na Roland Garrosu: Ćorić protiv Corije, Martić na Rogers, Vekić čeka kvalifikanticu

Piše Hina
25. svibnja 2023. - 18:40

Jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji na drugom ovogodišnjem teniskom "grand slam" turniru Roland Garrosu, koji počinje u nedjelju u Parizu, Borna Ćorić za suparnika u 1. kolu dobio je Argentinca Federica Coriju, odlučeno je ždrijebom u četvrtak.

Ćorić je postavljen za 15. nositelja u Parizu, no nije dobio lagan ždrijeb, u slučaju pobjede protiv specijalista za zemljanu podlogu Corije u 2. kolu bi za suparnika mogao imati dvostrukog finalista Roland Garrosa iz 2017. i 2018. godine Austrijanca Dominica Thimea koji će u 1. kolu odmjeriti snage s još jednim argentinskim specijalistom za zemlju Pedrom Cachinom.

U konkurenciji tenisačica imat ćemo dvije predstavnice, Donna Vekić koja je postavljena za 22. nositeljicu za suparnicu u 1. kolu dobila je jednu od igračica koja bude uspješna u kvalifikacijama, dok je Petra Martić za suparnicu dobila svoju čestu partnericu u iri parova Amerikanku Shelby Rogers, koja je postavljena za 32. nositeljicu.

U slučaju pobjeda u 1. kolu Vekić će u 2. kolu igrati protiv bolje iz ogleda Estonke Anett Kontaveit i Amerikanke rođene u zadru Bernarde Pere, dok će Martić za suparnicu imati bolju iz dvoboja Francuskinje Clare Burel i Španjolke Sare Sorribes.

Prva dva nositelja u muškoj konkurenciji, Carlos Alcaraz i Danil Medvedev, u 1. kolu će igrati protiv kvalifikanata, dok je treći nositelj Novak Đoković završio u Alcarazovoj polovici ždrijeba, a prvi suparnik na putu do mogućeg polufinala protiv 19-godišnjeg Španjolca bit će mu Amerikanac Aleksandar Kovačević.

Braniteljica naslova i prva igračica svijeta Poljakinja Iga Šwiatek u 1. kolu će igrati protiv Španjolke Cristine Bucse, dok je pobjednica Australian Opena i druga igračica svijeta Arina Sabalenka za protivnicu u 1. kolu dobila Ukrajinku Martu Kostjuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:16