StoryEditorOCM
TenisATP Umag

Darderi u dva seta bolji od Ajdukovića, poraz Ćorića u Atlanti

Piše hina
23. srpnja 2024. - 23:35

Hrvatski tenisač Duje Ajduković nije se dugo zadržao na zemljanom ATP Plava Laguna Croatia Open turniru u Umagu, u prvom kolu je bolji od njega bio Talijan Luciano Darderi sa 6-1, 6-4.

Nakon što je prošlog tjedna ostvario najbolji rezultat u karijeri igrajući polufinale turnira u Bastadu, gdje je poražen od legendarnog Rafaela Nadala, dolaskom u Umag nije nastavio dobar niz. Peti nositelj Darderi, 33. igrač s ATP ljestvice, je iskoristio očiti umor hrvatskog tenisača i pobijedio.

Prvi set je brzopotezno dobio Darderi, uz samo jedan izgubljeni gem, a u drugoj dionici se činilo da Ajduković ima snage odvući meč i u treći set. Vodio je 4-1, ali je u tom trenutku stao. Počeo je Ajduković, 110. tenisač na svijetu, nizati pogreške, a Darderi je osvojio pet gemova u nizu za konačno slavlje 6-1, 6-4 nakon jednog sata i deset minuta igre.

Nakon odigranog kompletnog prvog kola hrvatski tenis će u nastavku turnira predstavljati jedino Matej Dodig koji će u drugom kolu igrati protiv četvrtog nositelja, Argentinca Francisca Cerundola.

Hrvatska kombinacija Karlo Kajin i Deni Žmak od turnira se oprostila u prvom kolu parova. Bolji su od hrvatskog dvojca bili Brazilac Orlando Luz i Francuz Jonathan Eysseric sa 6-4, 6-4.

ATP Umag, 2. kolo:

Andrej Rubljov (1) - Camilo Ugo Carabelli (Arg) 6-4, 7-5

Fabian Marozsan (Mađ) - Thiago Monteiro (Bra) 6-2, 7-6(7)

1.kolo:

Luciano Darderi (Ita/5) - Duje Ajduković (Hrv) 6-1, 6-4

Fabio Fognini (Ita) - Luca Van Assche (Fra) 6-4, 6-3

Borna Ćorić, najbolji hrvatski tenisač, nikako da uhvati pravu formu, poraz je upisao i na startu ATP 250 turnira u Atlanti, bolji je bio Francuz Harold Mayot sa 7-6(9), 6-3.

Ćorić, 84. tenisač na svijetu, je u prvom kolu trebao igrati protiv Thanasija Kokkinakisa, ali je Australac otkazao nastup pa je na njegovo mjesto upao sretni gubitnik iz kvalifikacija Mayot, inače 122. igrač s ATP ljestvice.

U prvom setu svaki je tenisač čvrsto držao svoj servis do tie-breaka u kojem je Ćorić propustio dvije set-lopte i izgubio uvodnu dionicu. Drugi set je prelomljen kod 2-2 kada je Mayot došao do prvog breaka, a sve je okrunio novim oduzimanjem servisa suparnika kod 5-3 čime se probio do drugog kola turnira u Atlanti. Meč je trajao točno dva sata.

Nakon finala dvoranskog turnira u Montpellieru traje kriza Ćorićeve igre. Računajući poraz na tom turniru u finalu protiv Bublika do danas Ćorić je ostvario omjer 5-13.

ATP Atlanta, 1. kolo:

Harold Mayot (Fra) - Borna Ćorić (Hrv) 7-6(9), 6-3

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:31