StoryEditor
TenisTeniski talenti

Leti(cia) visoko: odigrala državno vrhunski, puna je samopouzdanja

25. siječnja 2018. - 18:28
TAROCCO_03

Zove se Leticia, ali, unatoč velikom uspjehu, neće poletjeti – kaže Romano Kristić, jedan od trenera Tenis kluba Ragusa i Leticie Tarocco, 13-godišnje Dubrovkinje, koja je dvostruka dvoranska prvakinja Hrvatske u uzrastu do 14 godina i kojoj su to najveći uspjesi.

- U uzrastu do 10 godina igrala sam finale državnog prvenstva, a u uzrastu do 12 godina najveći uspjeh su mi polufinala, dvoranskog i ljetnog – ističe junakinja ove priče, najbolja do 14 godina pojedinačno i u paru.

- Leticia je cijeli turnir odigrala vrhunski, na visokom nivou. Vjerovala je u sebe, i zaslužila je otići do kraja u oba turnira s obzirom na prikazano – kaže Kristić. I on ističe podatak kako Leticia ima 13 godina, a najbolja je u konkurenciji do 14 godina! Dodaje kako joj nitko ništa nije poklonio, kako je došla u Zadar bez očekivanja i bez opterećenja, ali uvjerena da može te kako je gledala meč po meč.

Tarocco na državnom nije izgubila niti jedan set. Do naslova prvakinje u paru stigla je s tri pobjede igrajući s Petrom Marčinko iz Zagreba. Do trijumfa u pojedinačnoj konkurenciji stigla je s pet pobjeda. U oba turnira je rušila nositelje. U pojedinačnoj konkurenciji je bila bolja od druge nositeljice, potom od četvrte i na kraju od prve.

- Najteže je bilo u četvrtfinalu te finalu – rekla je. U četvrtfinalu je dobila Saru Svetac iz Splita, drugu nositeljicu, a u finalu prvu nositeljicu, Marijanu Majetić iz zagrebačke Viktorie, koja je do finala, kao i Leticia, stigla bez izgubljenog seta, sa samo sedam izgubljenih gemova u četiri meča.

Predzadnjeg dana prvenstva Leticia je imala izuzetno težak dan. Igrala je četvrtfinale i polufinale u pojedinačnoj konkurenciji te finale parova. Kristić ističe da je uspjeh Tarocco - remek djelo!

- Mi smo u dubrovačkom tenisu bogovi improvizacije. Nemamo dvoranu. Nemamo uvjete za rad. Radimo pod balonom, radimo na zemlji i to je u jednom terminu više djece, ali opet imamo državnu prvakinju – naglasio je Kristić. Slaže se s njim i Paolo Pavlinović, koji također radi s Tarocco, kao i Pasko Barović. Njih trojica dodaju kako je zaslužan i kondicijski trener Ante Dropuljić te Matej Tomažin iz Zagreba, sportski psiholog.

- Leticia je odlična i u školi. Odgovorna je. Sjajna – dodaju te otkrivaju kako im je uz čestitku za Novu godinu poslala i upit: Kad je trening?

- Ona će se prilagoditi i organizirat kad god da je termin za trening. Prošle sezone je imala jedan pad, točnije, jedno vrijeme nije bilo napretka, nije bilo rezultata, ali to je nije pokolebalo. Radila je i dalje više i više. Tako je to kod nje. Sad dolaze novi turniri. Treba ići dalje. Danas je dobila, a sutra već igra novi turnir na kojem se opet kreće od početka. Opet se treba dokazati, a opet treba raditi u očajnim uvjetima… Bojim se da će sutra i Leticia, kao i mnoge prije nje, zbog toga otići. Već se njezini roditelji bore s njezinim snom. Uvukla je svoju obitelj u ovo, i kažem, strah me je da će i ona svojim rezultatima, trudom, zalaganjem, ‘natjerati’ svoju obitelj da joj omogući bolje uvjete, a to će značiti odlazak u veću sredinu – podvukao je Kristić.

Leticia? Sretna zbog uspjeha, ali, kako je rekao i Kristić, ne leti. Nije imala odmora nakon povratka iz Zadra gdje je ostvarila svoj najveći uspjeh. Već sutra je bila s reketom na terenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 19:10